Psikolojik desteği nasıl almalıyım?

teknoşak

Zeptopat
Daha fazla  
Hayırlı akşamlar hocalarım. Ben 16 yaşındayım. Beni hep rahatsız eden düşüncelerden kurtulmaya çalışmaktan yoruldum, kendimi bildiğimden beri varlar. Her gün rahatsız ediyor.

OKB olması muhtemel olan bu durumdan kurtulmaya çalıştım, denedim, başaramayınca elimde olan bir şey olmadığını fark ettim.

Fakat psikiyatriste gitmek istemiyorum; ilaçlı tedavi olduğu için ve sicile kayıt edildiği için. Bu sebepten psikoloğa gitmek istiyorum. Fakat psikolog ücretleri de aşırı fazla, imkanım yok. Devlet hastanelerinde de psikolog yok.

Forumda olan deneyimli, aynı konudan muzdarip olan veya psikolog olan tüm hocalarımın önerilerini bekliyorum.
(OKB için destek alan hocalarımın da.)

Yardım ve önerilerinizi bekliyorum, anlayışınız için teşekkür ederim.

Hmm, nedense ilaç kullanımı bana bir tık korkunç geliyor. Psikoloji ilaçlarının ağır olduğunu duymuştum. Ve kayıtlara geçmesi de hoş değil.

Çocukluğumdan beridir var, eskiden dışa vuruyordu, artık içimde gerçekleşiyor :D
Söyleyince de neyin var ki diyorlar :/
@nih

Bende obsesifim. Şu an Hiwell adlı program üzerinden seans başı yaklaşık 450 lira civarında terapi alıyorum. Terapi almadan önce altta attığım videoyu izlemiştim. İzlemenizi öneririm. Tabi ki sorunu çözmeyecek ama bana çok faydası olmuştu. Can kulağıyla dinleyin beni çok rahatlatmıştı. Size de faydası olabilir. Geçmiş olsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hmm, nedense ilaç kullanımı bana bir tık korkunç geliyor. Psikoloji ilaçlarının ağır olduğunu duymuştum. Ve kayıtlara geçmesi de hoş değil.

Çocukluğumdan beridir var, eskiden dışa vuruyordu, artık içimde gerçekleşiyor :D
Söyleyince de neyin var ki diyorlar :/
@nih
Ben de ilaç kullanıyorum ne kadar OKB olmasa da, ilaçlara direkt yüksek dozdan dalmıyorsunuz zaten. Psikiyatristin takibiyle sizin üzerinizdeki etkisine göre yükseliyor, düşüyor. İlaçların asıl sıkıntısı bu ilaçların sahip olduğu yan etkiler, herkesi farklı bir şekilde olumsuz etkileyebiliyor. Cinsel bozukluklar, kilo alma, uykusuzluk, mide bulantısı vs. Şunu da bilin, psikiyatriste gidince ilaç tedavisi zorunlu değil. Bu tedaviyi istemediğinizi belirtebilirsiniz, o zaman psikiyatrist farklı bir yol çizebilir.

Eski neslin böyle durumları anlayamaması gayet normal, şayet onlar için "hastalık" sadece fiziksel durumları kapsıyor. Sıkıntı psikolojikse onların gözünde bir değeri olmuyor.

Öncelikle önerileriniz için teşekkürler. Birkaç sorum olacak izninizle.

1) Hiwell üzerinden aldığınız desteğin etkisini görüdünüz mü? (Meraktan :D)

2) Sizi rahatsız eden şey nedir tam olarak? (Özel değilse) @şahsi

Kitap okumak da yardımcı oluyor: Kaygına Aldanma
Merhabalar, pek sanmıyorum maalesef, ki zaten OKB ile kaygı aynı şey değil. Ama yinede teşekkür ederim 🙃

Öncelikle önerileriniz için teşekkürler. Birkaç sorum olacak izninizle.

1) Hiwell üzerinden aldığınız desteğin etkisini görüdünüz mü? (Meraktan :D)

2) Sizi rahatsız eden şey nedir tam olarak? (Özel değilse) @şahsi
Henüz 2 seansa girdim bu biraz süreç o yüzden hemen iyi olmak zor. Beni rahatsız eden şeyler çok uçuk. Burda örnek verirsem sizin veya bu konuyu okuyan diğer obsesif arkadaşlar bundan etkilenip rahatsız olabilirler. O yüzden paylaşmasam daha iyi olur. Genel olarak aklıma beni çok rahatsız edecek bir düşünce geliyor, neden bunu düşündüm, bunu düşünmeyeceğim artık deyip bi paradoksa giriyorum ve sürekli o şeyi düşünüyorum. Kendini çok sıkma, düşüncelerle savaşma. Biliyorum söylemesi kolay ama gerçekten savaşma, düşünüyorsun diye o şey gerçekleşmeyecek.

İlaç kullanmanız gerekiyorsa ilaç kullanırsınız. Sizi bu iyi yapacaksanız bunu yapmanız iyi olur bende ilaç kullanıyorum fakat öyle kötü bir yanı yok. Fakat bende çok fazla uyku yapmıştı tek kötü yanı bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı