Psikolojim bozuldu ve OKB tedavisi görüyorum

JETTİN ULTİSİ

Hectopat
Direkt konuya gireceğim. Aşık olduğum kız tarafından yaklaşık olarak 4 ay önce ret yedim. Şu an aklımdan çıkmıyor hala. Hala onu seviyorum. YKS sınavına hazırlanıyorum bir yandan bir yandan OKB tedavisi görüyorum. Kafamda çok takıntılı düşünceler var. Sürekli dua okuyorum. Günah işlerim diye ödüm kopuyor. Arada ağlıyorum hemen arkasına gaza gelir gibi oluyorum, yani önümde 10 kişi olsa direkt dalarım o derece. Hiçbir arkadaşım yok. Ne yapacağımı şaşırdım vallahi. Buraya anlatmamın sebebi ise içimi dökmek istedim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dayak yersiniz hocam yapmayın.
Dünyada başka kız mı kalmadı neden son kız oymuş gibi davranıyorsunuz? İleride başka birisiyle tanışacaksın eski haline güleceksin ne kadar aptalmışım diyeceksin.
Bir kız seni reddetti diye psikolojin nasıl bozuluyor yahu sen bu kızı kaç senedir tanıyordun?

Hocam çok saçma gelecek ama kızı uzun zamandır Instagram üzerinden biliyordum, konuşuyorduk arkadaş gibi. Bura yanıma gelince bir gün buluştuk. Keşke buluşmaz olaydım kız ne aklımdan çıkıyor ne kalbimden. Çok saçma bir olaydı.

Herhangi bir terapi video izleyerek uygulanmaz. OKB tedavisi, ilaç ve terapi ile ilerledikçe etkisini yüksek derecede gösterir. Video izleyin tarzı absürt, anlamsızca şeylere sakın kulak asmayın.
Kimsin sen dostum. Doktorsan çıkar lisansını koy masaya. Psikologsan da göster diplomanı. Herhangi bir video dediğin kişi Hacettepe mezunu Psikolog İzzet Güllü. Binlerce insan 20 senedir antidepresan kullanarak çözemediği sorunları 3-5 ayda çözdü. Terapi videosu dedim herhangi bir video değil. Ben OKB yi ilaçsız bu videolarla düzeldiysem (durumumun ne kadar kötü olduğunu anlatsam benden size atlar o huzursuzluk.) herkes düzelebilir. Emin ol insan o kadar kötü duruma geliyor ki her yolu deniyor. Denemedik mi sanıyorsun her yolu zamanında? O ilacı iç dozu düşür bunu yükselt, o terapiyi al, emdr al hipnoz al, kognitif al, mindfulness al, derin nefes al, anda kal. Dünyanın parasını ve yan etkiyi üzerimde gördüm. Sonra bu videolarla ben tamamen toparladım. Kulak asma değil de insanların düzelmesine mani olanları kulağından duvara asmak lazım.
Her okb konusuna aynı şeyleri yazmaktan sıkılmadınız mı? Videolar hiçbir işe yaramıyor.
Senin verim alamaman işe yaramadığını göstermez. Düzelenler patır patır düzeliyor. Gir bir yorumlara da bak, canlı tanıklar serisinde insanların ses kayıtları var neler yaşadığı nasıl düzeldiği, ben fanatiği falan değilim adam da umırumda değil. Mürit falan değilim ben zaten kimsenin peşinde koşmam bu hayatta. İnsan bu derde düşünce çözümün nerde olduğunu fark edince paylaşmak istiyor. Yoksa ben aynı şeyi paylaştım diye ne sevap umurumda ne bana para veriyorlar. 20 sene boyunca evinizde kaloriferin dibinde ağlamayın diye yazıyorum gördüğüm her insana.

Kimsin sen dostum. Doktorsan çıkar lisansını koy masaya. Psikologsan da göster diplomanı. Herhangi bir video dediğin kişi Hacettepe mezunu Psikolog İzzet Güllü. Binlerce insan 20 senedir antidepresan kullanarak çözemediği sorunları 3-5 ayda çözdü. Terapi videosu dedim herhangi bir video değil. Ben OKB yi ilaçsız bu videolarla düzeldiysem (durumumun ne kadar kötü olduğunu anlatsam benden size atlar o huzursuzluk.) herkes düzelebilir. Emin ol insan o kadar kötü duruma geliyor ki her yolu deniyor. Denemedik mi sanıyorsun her yolu zamanında? O ilacı iç dozu düşür bunu yükselt, o terapiyi al, emdr al hipnoz al, kognitif al, mindfulness al, derin nefes al, anda kal. Dünyanın parasını ve yan etkiyi üzerimde gördüm. Sonra bu videolarla ben tamamen toparladım. Kulak asma değil de insanların düzelmesine mani olanları kulağından duvara asmak lazım.

Senin verim alamaman işe yaramadığını göstermez. Düzelenler patır patır düzeliyor. Gir bir yorumlara da bak, canlı tanıklar serisinde insanların ses kayıtları var neler yaşadığı nasıl düzeldiği, ben fanatiği falan değilim adam da umırumda değil. Mürit falan değilim ben zaten kimsenin peşinde koşmam bu hayatta. İnsan bu derde düşünce çözümün nerde olduğunu fark edince paylaşmak istiyor. Yoksa ben aynı şeyi paylaştım diye ne sevap umurumda ne bana para veriyorlar. 20 sene boyunca evinizde kaloriferin dibinde ağlamayın diye yazıyorum gördüğüm her insana.
Sen doktorsun galiba çıkarda lisansını görelim.

Bilmiyorum pandemiden midir seninki ancak şu an toplumun 10'da 9'unda OKB ve Anksiyete sorunu yaşanıyor. Şahsen bende anksiyete sıkıntısına yakalandım çok düşünüyorum, takıntılıyım. Eskiden hiç böyle değildim.

Öncelikle, karşındaki insanın cevabını beklemeden, sinkaflı bir şekilde kimi kimin kulağından asıyorsun? Üniversite zamanında yaşadığım OKB hastalığını Prof. Dr. Arif Verimli ve Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar ile birlikte atlattım. Öncelike bir psikolog olarak belirtmeliyim ki, anlatacağın hastalık veya başka herhangi bir durum kimseye huzursuzluk çıkarmaz. Bireylerin yaşantısı kendinedir, acısı da mutluluğu da kendinedir. Acı eşiği diyebileceğimiz şey herkeste farklıdır, kimseyle acınızı, hastalığınızı kıyaslamayınız. Mezun olduktan sonra Bilişsel Davranışçı Terapi ekolünü benimseyerek, OKB üzerinde kendimi bir çok yönden geliştirerek uzmanlığıma bunun üzerinde çalışarak başladım. Daha fazla uzatmak istemeyerek, Hakan Türkçapar'ın bazı kitaplarını okumanızı öneririm. Ayrıca da hakkımda kısmına girseydiniz mesleğimi de kolayca öğrenebilirdiniz. Son olarak geçmiş olsun diler, hayatınızda başarılar dilerim.
0549C9D2-468E-47FD-8196-D5AA090B369C.png

Öncelikle, karşındaki insanın cevabını beklemeden, sinkaflı bir şekilde kimi kimin kulağından asıyorsun? Üniversite zamanında yaşadığım OKB hastalığını Prof. Dr. Arif Verimli ve Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar ile birlikte atlattım. Öncelike bir psikolog olarak belirtmeliyim ki, anlatacağın hastalık veya başka herhangi bir durum kimseye huzursuzluk çıkarmaz. Bireylerin yaşantısı kendinedir, acısı da mutluluğu da kendinedir. Acı eşiği diyebileceğimiz şey herkeste farklıdır, kimseyle acınızı, hastalığınızı kıyaslamayınız. Mezun olduktan sonra Bilişsel Davranışçı Terapi ekolünü benimseyerek, OKB üzerinde kendimi bir çok yönden geliştirerek uzmanlığıma bunun üzerinde çalışarak başladım. Daha fazla uzatmak istemeyerek, Hakan Türkçapar'ın bazı kitaplarını okumanızı öneririm. Ayrıca da hakkımda kısmına girseydiniz mesleğimi de kolayca öğrenebilirdiniz. Son olarak geçmiş olsun diler, hayatınızda başarılar dilerim.
Eki Görüntüle 1210279
Tamam lisansını çıkar vur dedim vurdun. Umarım tek derdi milletimizin cebini on yıllarca sürecek olan ilaç tedavileri ve terapilerle sömürmeyen vatana hayırlı, mezalime kucak açan, etikten uzaklaşmayan, kendi bildiğinden başkasını reddederek bağnaz görüş benimseyemeyen, şifanın gökte ararken yerde de bulunabileceğini bilecek kadar geniş görüşlü ve yeniliğe açık bir profesyonel olursun. Dediğim gibi ben birinin maşası değilim. Fayda gördüğüm şeye "bomboş işler" iması altında saldıran sensin.

Tamam lisansını çıkar vur dedim vurdun. Umarım tek derdi milletimizin cebini on yıllarca sürecek olan ilaç tedavileri ve terapilerle sömürmeyen vatana hayırlı, mezalime kucak açan, etikten uzaklaşmayan, kendi bildiğinden başkasını reddederek bağnaz görüş benimseyemeyen, şifanın gökte ararken yerde de bulunabileceğini bilecek kadar geniş görüşlü ve yeniliğe açık bir profesyonel olursun. Dediğim gibi ben birinin maşası değilim. Fayda gördüğüm şeye "bomboş işler" iması altında saldıran sensin.
Öncelikle teşekkür ederim, umarım öyle olur. Saldırmadım, sadece bunun süreli bir çözüm olabileceğini belirtmeye çalışmıştım. Yanlış anlaşıldıysam da özür dilerim. Sevgilerimle.

Öncelikle teşekkür ederim, umarım öyle olur. Saldırmadım, sadece bunun süreli bir çözüm olabileceğini belirtmeye çalışmıştım. Yanlış anlaşıldıysam da özür dilerim. Sevgilerimle.
Siz bunun eğitimini almış biri olarak bunun beyinde oluşan nörolojik bir durum olduğunu ve ilaçla tedavi olması gerektiğini düşünüyor musunuz? Merak ettim. Ayrıca üniversite zamanımda yakalandım dediniz. Yani okulunu okurken, aşina iken. Çözüm yollarına, veya "varsa" tedaviye sizden yakın bir insan yok. Sonuçta psikologlar bu sorunlarla ilgileniyor ve çözmeye çalışıyor.

Yani beyinde kimyasal sorununa inanıyor musunuz? Beyinde kimyasal varsa bu psikiyatrinin göreviyse psikologlar ne için varlar? Biraz açar mısınız. İlk ağızdan duymak çare arayan insanların kafasındaki soru işaretlerine merhem olabilir.

@ExpentoLeviosa Ben bunun da cevbaını ben vereyim. Psikologlar genelde sadece bilişsel davranışçı terapi uygularken, Psikiyatristler SSRI dediğimiz serotonin geri alım inhibitörlerini (antidepresanları) reçete ederek terapiye kimyasal destek sağlıyorlar.

Serotonin dengesizliği sonucunda:

Yaygın-sosyal anksiyete bozukluğu
Obsesif kompulsif bozukluk
Depresyon

Gibi hastalıklar meydana gelebiliyor. Uzun yıllardır kullanılan bu ilaçların etkisi, depresyon hastalarında %70-80 gibi etki ettiği gözlemlenirken, Anksiyete ve OKB hastalıklarında bu oran daha da yükselmiştir. Hele hele ilacın plasebo deneylerine bakarsak çok daha ileri geçmiştir -plasebolara göre-.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı