Psikolojim mi bozuluyor?

Katılım
4 Temmuz 2021
Mesajlar
2.543
Makaleler
1
Çözümler
36
Yer
Afyonkarahisar
Merhabalar öncelikle, dün gece anneanneme gittik bayram ziyaretine teyzemin eşi ölmüştü, onu falan anlattı sonradan bir gün uyurken sanki ölen eşi eve gelmiş gibi ses çıkarmış. Gözünü falan açamamış arife günü ve ezan okunduğunda açabilmiş. Anlattığında kafamda öyle düşünceler kuruyorum, bu nasıl olabilir falan diye ardından eve geldik yatağıma yattım. Gece uyuyamadım gözümü kapattığım gibi birileri evde dolaşırmışçasına bir ses geliyordu (evde yürüme sesi) ve yatağıma bir şey koyup kaçıyor gibiydi. Tüm odaları gezmişti resmen. Dış kapı açık olmasına rağmen çok ama çok terlemiştim, bir balkona çıktım su falan içtim daha sonradan annemi kaldırıp bu olayı anlattım fakat inanmadı belki siz de inanmazsınız ama gene de anlatıyorum, internetten baktığımda ise ölen bir kişi 1 haftalığına yakınlarının/akrabalarının evlerini ziyaret ettiğini gördüm. Artık tuvalete gidemiyorum korkudan. Bu olayı duyunca artık psikolojim öldü.
 
Süleyman, diyelim ki geldi ve yatağına bir şey koydu vs. Sana zarar veremeyecekmiş. Sen birine iyi veya kötü bir eylemde bulunacak olsan yaparsın. Onun gibi düşün. İnsan donanımlı bir tank. Git abdest al yakıt tankını doldur ve zırhlı, sağlam gez :)
 
Süleyman, diyelim ki geldi ve yatağına bir şey koydu vs. Sana zarar veremeyecekmiş. Sen birine iyi veya kötü bir eylemde bulunacak olsan yaparsın. Onun gibi düşün. İnsan donanımlı bir tank. Git abdest al yakıt tankını doldur ve zırhlı, sağlam gez :)

Abdestimi aldım zaten sabaha kadar bekledim zaten uyuyamadığım için.
 
Her şey doktorluk değil. Doktorlara karşı değilim. Ben 5 yıldır çekiyorum bu hastalığı. Bu kadar şey kafaya takılır sonra geçer gider ama zaman ister. Dayanamıyorum diyorsan git doktora.

Biliyorum böyle şeyleri. Başıma geldi gibi oldu.
 
Klasikleşmiş yaşlıların yaşanmamış/kişinin yaşandı sandığı şeyleri yaşanmış gibi anlatması ve çocukları korkutması vakası ile karşı karşıyayız. Büyük ihtimal o kişinin zihni ona oyun oynadı ve gerçekten birinin evde olduğunu sandı ve size bunu anlattı. Siz bunu duydunuz ve o kişiye güvendiğiniz için bu duruma inandınız ve korkmaya başladınız. Kendi zihninizde oluşturduğunuz bu korkuyu sanki gerçekmiş hissiyatına kapıldınız. Bunun çözümü ne abdest almak ne dua okumak sadece bunun saçmalıktan ibaret olduğunu ve ölen kişilerin yok olduğunu/ inanca göre cennete gittiğini düşünün. Diyorsanız ki benim inancıma göre ölüler işi gücü olmasına rağmen gelip insanları korkutur o zaman o sizin bileceğiniz iş.
 
Ben böyle olunca daha çok "ölsem ne olabilir ki, isterse zarar versin" gibi bir şey geçiriyorum aklımdan, bir de 1 elham 3 kulhuvallah okuyorum sonra yatıyorum.
Denendi, işe yarıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı