PSU aşırı ısınma sorunu

Darkerax

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar var olan APU sistemime ekran karti ve PSU satin aldim. 20 gun once yalniz ekran kartinin guc cekmesinden midir oyunlara girince acayip sekilde PSU isiniyor. Ekran karti R7 370 PSU High Power Eco 500 watt islemci A8 7600. Test icin 1 saat BF4 oynadim kasanin icini acinca nasil desem psunun sicakligi yuzume vuruyordu resmen. Dokununca da inanilmaz sicakti korkudan saatte 1 dinlendirerek oyun oynuyorum guc kaynagi fani da donuyor evet arkadaslar bunun sebebi ne olabilir? Yardimlarinizi bekliyorum.

QMraaZ.jpg

Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yokmu malum öğrenciyim artık psu alamam.Şimdiki güç kaynağını soğutmanın yolu yokmu ?

Z3 plus baya yüksek fiyatlarla satıliyor almak benim için imkansız gibi birşey ama dediğiniz gibi hem ekran kartinin hemde işlemcinin ısısı PSU üzerinden geçiyor.Benim merak ettiğim bu problemi çözmenin ucuz bir yolu yokmu ?
Ne kadar bir bütçeniz var? Dark N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolcülü, Pencereli ATX Fiyatı bu kasayı alabilirsiniz. Hem uygun fiyatlı hem de fiyat performans açısından çok iyi bir kasa. Bende bundan almayı planlıyorum. Ayrıca 5 adet fan ile birlikte geliyor. Üstte, arkada, ve önde olarak.

İşlemci fanindan acayip şekilde sicaklik geliyor ve bundan dolayida güç kaynağı tüm ısıyı içine çekiyor acayip şekilde bir ısı elimi fanin yanina getirdigimde elim resmen yaniyor.

BIOS menüsünde boşta işlemcinin 48 derece olması sizde de garip değil mi ?

Kasanın kapağını açı birakarak kullansam oyun oynasam çok tozlanır mı arkadaşlar ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci fanindan acayip şekilde sicaklik geliyor ve bundan dolayida güç kaynağı tüm ısıyı içine çekiyor acayip şekilde bir ısı elimi fanin yanina getirdigimde elim resmen yaniyor.

Bios menüsünde boşta işlemcinin 48 derece olması sizdede garip değilmi ?[/QUO

Bios menüsünde boşta işlemcinin 48 derece olması sizdede garip değilmi ?

Kasanın kapağını açı birakarak kullansam oyun oynasam çok tozlanırmı arkadaşlar ?
İşlemci soğutucunuzu bir arkadaşınızın ki ile mümkünse değiştirin ve öyle deneyin. Sorun o olabilir belki de.
Kasanın kapağı açık bırakırsan toz olur. Ama ısınmaması için açık bırakmak zorundaysan bırak temizlersin tozlandıkça.

Kesinlikle sorun islemci sogutucusunda yeni bir CPU soğutucusu almayi düşünüyorum arkadaşlar deep cool gammaxx 200 işimi görürmü sizce ve fanını egzos fana doğru yonlendirmeyi dusunuyorum. Faydasi olur mu acaba arkadaslar ?

Arkadaslar var olan APU sistemime ekran karti ve PSU satin aldim. 20 gun once yalniz ekran kartinin guc cekmesinden midir oyunlara girince acayip sekilde PSU isiniyor. Ekran karti R7 370 PSU High Power Eco 500 watt islemci A8 7600. Test icin 1 saat BF4 oynadim kasanin icini acinca nasil desem psunun sicakligi yuzume vuruyordu resmen. Dokununca da inanilmaz sicakti korkudan saatte 1 dinlendirerek oyun oynuyorum guc kaynagi fani da donuyor evet arkadaslar bunun sebebi ne olabilir? Yardimlarinizi bekliyorum.

Eki Görüntüle 176693

Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yokmu malum öğrenciyim artık psu alamam.Şimdiki güç kaynağını soğutmanın yolu yokmu ?
Kardeşim kullandığın güç kaynağının 80+ Bronze sertifikasna sahip olması lazım en az. 500 watt görünüyor olabilir fakat en fazla 200-300 watt çekiyordur. Fakat 80+ plus sertifikasına sahip olursan ki buda %80 verimlilik demektir. Yani 500`ün %80 i 500.80=40000/100=400 olduğuna göre garanti 400 watt çekersin. Fakat ekran kartın minimum 110 maximum 400 watt çekiyor. Diğer bileşenleri hesaba katarsak zaten 500 watta belki çıkar belki çıkmaz. Sen zaten 200-300 watt çekiyorsun. Buda psu nun zorlanıp ısınmasına neden oluyor. Ayrıca elektrik giderse sen o psu nun fişini çıkar kasanın arkasındakini. Tekrar gelen elektrik ağır yüklenir ve tüm bileşenlerin yanar. Bunun tek çağresi ya psu yu değişeceksin yada klasik öğrenci tekniklerini kullan. Mesela bendede bi ara bu sorun vardı. Değiştirene kadar buzu eritip vantilatörle soğuk havasını oraya gönderiyodum kasanın kapağını açıp. Ve bilgisayarın bu kadar ısınıyorsa kasanın kapağını açık tut ve kendinden biraz uzaklaştır.

PSU'da sorun yok sorun işlemcide PSU'yu dişarida calistirinca gram isinmıyor en agir yukte bile isinmiyor. Ama elimi güç kaynaginin oldugu yere getirince islemciden oraya acayip sicaklik ufletiliyor. Elim bile orada dursa baya isinir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı