PSU ısınma sorunu

• Konuyu başlatan Luffyx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.824

Luffyx

Picopat
Daha fazla  
Xigmatek NRP-VC503 500W Power Supply kullanıyorum. Sistemim:
i7-4790.
ASUS h-81 gamer.
16 GB DDR3 RAM.
MSI GTX 1660 Ventus XS OC Edition.
Önceden ekran kartı olarak güç girişi olmayan ASUS AMD R7 240 kartını kullanıyordum. Düşük güç tüketiminden olsa gerek çok soğuk çalışıyordu. GTX 1660'ı taktıktan sonra boşta hala aynı soğuklukta fakat oyunlara girdiğim zaman kasanın üstünden bir sıcaklık soba gibi değil ılık-sıcak arası özellikle ağır oyunlarda biraz daha sıcaklaşıyor hissediyorum ve arkadan sıcak hava üflüyor. Acaba sorun yaratır mı? Oyun oynama süremi uzatırsam parçalar zarar görür mü? Daha önce tam kapasitesine yakın bir PSU deneyimlemediğim optimum nasıl çalışması gerektiğini bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
i7-4790.
ASUS h-81 gamer.
16 GB DDR3 RAM.
Önceden ekran kartı olarak güç girişi olmayan ASUS AMD R7 240 kartını kullanıyordum. Düşük güç tüketiminden olsa gerek çok soğuk çalışıyordu. GTX 1660'ı taktıktan sonra boşta hala aynı soğuklukta fakat oyunlara girdiğim zaman kasanın üstünden bir sıcaklık soba gibi değil ılık-sıcak arası özellikle ağır oyunlarda biraz daha sıcaklaşıyor hissediyorum ve arkadan sıcak hava üflüyor. Acaba sorun yaratır mı? Oyun oynama süremi uzatırsam parçalar zarar görür mü? Daha önce tam kapasitesine yakın bir PSU deneyimlemediğim optimum nasıl çalışması gerektiğini bilemiyorum.
Kaliteli bir PSU değil sıkıntı yaratabilir. Değiştirmenizi öneririm.

Artı -1 Eksi
i7-4790.
ASUS h-81 gamer.
16 GB DDR3 RAM.
PSU’nun adını pek duymadım, eğer upgrade edebilirseniz etmeniz daha iyi olur gibi, ancak:

Sistemin aşırı ısınmadığı sürece ısınması sorun değil tabii ki.

Fanın çalışmasını engelleyecek bir şey var mı?

Fanın önünü kapatan bir şey yok fakat kontrol ettim sürekli aynı devirde dönüyor. Normal kullanımda sorun yok fakat oyunlarda ısınıyor elimide tuttum sıcak hava gelmiyor dışarı.
Fanların arasında toz var mı? ya da fanlar düzgün çalışıyor mu?

Toz göremedim ama fan biraz yavaş çalışıyor gibi geldi default PSU fan RPM'i kaçta olur bilmiyorum ama egzoz fan ve CPU fanına göre bayağı yavaş dönüyor

Fanın önünü kapatan bir şey yok fakat kontrol ettim sürekli aynı devirde dönüyor. Normal kullanımda sorun yok fakat oyunlarda ısınıyor elimide tuttum sıcak hava gelmiyor dışarı.

Toz göremedim ama fan biraz yavaş çalışıyor gibi geldi default PSU fan RPM'i kaçta olur bilmiyorum ama egzoz fan ve CPU fanına göre bayağı yavaş dönüyor ortada Xigmatek yazısını okuyabiliyorum neredeyse.

PSU'yu fanı aşağı mı yukarı mı gelecek şekilde montajladınız?

Fanı aşağı bakıyor PSU kasanin üst tarafına monteli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı