PSU ısınma sorunu

• Konuyu başlatan Luffyx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.742

Luffyx

Picopat
Daha fazla  
Xigmatek NRP-VC503 500W Power Supply kullanıyorum. Sistemim:
i7-4790.
ASUS h-81 gamer.
16 GB DDR3 RAM.
MSI GTX 1660 Ventus XS OC Edition.
Önceden ekran kartı olarak güç girişi olmayan ASUS AMD R7 240 kartını kullanıyordum. Düşük güç tüketiminden olsa gerek çok soğuk çalışıyordu. GTX 1660'ı taktıktan sonra boşta hala aynı soğuklukta fakat oyunlara girdiğim zaman kasanın üstünden bir sıcaklık soba gibi değil ılık-sıcak arası özellikle ağır oyunlarda biraz daha sıcaklaşıyor hissediyorum ve arkadan sıcak hava üflüyor. Acaba sorun yaratır mı? Oyun oynama süremi uzatırsam parçalar zarar görür mü? Daha önce tam kapasitesine yakın bir PSU deneyimlemediğim optimum nasıl çalışması gerektiğini bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xigmatek NRP-VC503 500W Power Supply kullanıyorum. Sistemim:
i7-4790.
ASUS h-81 gamer.
16 GB DDR3 RAM.
MSI GTX 1660 Ventus XS OC Edition.
Önceden ekran kartı olarak güç girişi olmayan ASUS AMD R7 240 kartını kullanıyordum. Düşük güç tüketiminden olsa gerek çok soğuk çalışıyordu. GTX 1660'ı taktıktan sonra boşta hala aynı soğuklukta fakat oyunlara girdiğim zaman kasanın üstünden bir sıcaklık soba gibi değil ılık-sıcak arası özellikle ağır oyunlarda biraz daha sıcaklaşıyor hissediyorum ve arkadan sıcak hava üflüyor. Acaba sorun yaratır mı? Oyun oynama süremi uzatırsam parçalar zarar görür mü? Daha önce tam kapasitesine yakın bir PSU deneyimlemediğim optimum nasıl çalışması gerektiğini bilemiyorum.

Bende de benzer bir sistem var Hatta 4790K ve 1050 Ti sistem var PSU ise 350W ben öyle sorun yaşamadım.

Bende de benzer bir sistem var hatta 4790K ve 1050 Ti sistem var PSU ise 350W ben öyle sorun yaşamadım.

Hocam benim Power Supply'da sorun olabilir. Çok aşırı ısınmasını beklemeden oyunları kapattığım için sorunlu mu değil mi emin olamıyorum. Normalde gelmiyor ama fan RPM'i falan.
Conquerors Blade'de denedim sistemi 20-30 dkdan sonra Power Supply ısınmaya başlıyor. Çok aşırı ısınmadan kapattım tabii oyunu ve Power Supply'dan tıkır tıkır sesler gelmeye başladı.Oyunu kapattıktan sonra ses gelmemeye başladı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı