PSU kaç yıl kullanım ömrü vardır?

Tolga277

Hectopat
Katılım
4 Mart 2021
Mesajlar
101
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar elimde yaklaşık 5 yıllık bir PSU var. Bunun sağlam olup olmadığını nasıl anlarım? PSU yavaş yavaş mi ölür yoksa birdenbire mi gider. Kaç yıl kullanım ömrü vardır. PSU da korumalar mevcut ama mesela yüksek gerilim yüzünden bir akım gelse PSU patlar mı? Korumalar devreye girmez gibi bir durum var mıdır? Diyelim ki patladı kendini yüzde yüz imha edip diğer sistem bileşenlerine zarar vermez mi yoksa zarar verir mi?

Screenshot_2023-05-29-17-23-57-279_com.android.chrome.jpg
 
Parçalar uyumlu ise ve ekstra bir akım filan olmazsa bir şey olmaz. Yavaş yavaş ölür diye biliyorum. Yeterli gücü ekran kartına, işlemciye, anakarta filan iletemezse zaten gözle görülebilir bozulmalar, ısınmalar ve FPS düşüşleri gerçekleşecektir. Ortalama PSU ömrü 5-10 yıldır. (Kaliteli olduğu sürece) Zaten garantileri de bu yüzden çok uzun.
 
Kendi firması Silverstone 5 sene garanti süresi vermiş. Ancak ben 15 sene bile götürebileceğine inanıyorum. Ben kendim High Power 750W Bronz bir PSU'yu 7 sene kullandım. Bozulmadı hala taş gibi çalışıyordu, değiştirmek istedim Gold bir PSU aldım. Sizinki Plat bir de hiç canınızı sıkmayın derim.
 

Geri
Yukarı