PSU neden patlar?

Denizzz0

Hectopat
Daha fazla  
Oyun oynarken bir anda PSU patladı. Anakartım 3200 MHz'ye kadar RAM hızı destekliyor. Ben RAM'leri 2933 MHz'de kullanıyorum. MSI Afterburner kullanıyorum ama hiçbir şekilde hız aşırtmadım. Sadece fan hızı için kullanıyorum. Patladığı an elektrikler de gitmedi, anlamsızca patladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantisi ne zaman bitiyorsa o tarihe kadar devam edecektir. Ürünü garantiye göndermek garanti kapsamından çıkarmaz ürünü.
Ben ürünün Power supply ini Değiştirirsem garanti kapsamından çıkar mı
Garantiden değişim bile gelse kullanmanızı tavsiye etmem sistem parçalarınızda zarar görebilirdi, en kısa sürede sağlam bir PSU almanızı tavsiye ederim.

Daha parçaların zarar görüp görmediğini bilmiyoruz maalesef.

Ben ürünün Power Supply'ini değiştirirsem garanti kapsamından çıkar mı?

Daha parçaların zarar görüp görmediğini bilmiyoruz maalesef.

Yeni PSU taktığınızda diğer parçaların garanti kapsamını soruyorsanız hayır çıkmayacaktır. Her parçanın kendi markası adı altında garantisi vardır. Misal verecek olursak anakart ASUS, RAM'ler Corsair, işlemcin AMD hepsi kendi markasının garantisindedir. ASUS çıkıp sen hangi marka PSU kullanıyorsun diye sormayacaktır sana.

Çevrenizde varsa ya da tanıdık bir bilgisayarcı varsa onların PSU'sunu bağlayıp deneyin derim garantiye gönderirken PSU yüzünden zarar gören parçalarınızı belirtin bir şey yaparlar mı bilmiyorum ama bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.

Sen şu Izoly PSU kullanan değil misin? Izoly kullandığından dolayı dandik marka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…