Çözüldü PSU neden patlar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

egedurden

Picopat
Daha fazla  
Merhaba internette PSU araştırırken benimle aynı PSU'ya sahip birisinin patlamış ve ekran kartı falan gitmiş, bu neden olur?
PSU ile bir sorun yaşansa garanti ilgilenir mi yoksa ilgilenmez mi?
Şu anda akım korumalı priz kullanıyorum ama bir sorun olur mu bilemem, önerilerinizi bekliyorum.

Çözüm
Kalitesiz olması, gerekli korumalara sahip olmaması, aşırı yük binmesi, voltaj dalgalanmaları patlamaya sebep olabilir.
Ülkedeki düzensiz voltaj dalgalanmasının etkisi de büyük oluyor. PSU kötü olabilir ama iyilerinin de arızalandığını gördük.

Bir arkadaşımın başına geldi 3 PSU yaktı. Araştırınca evdeki elektrikte sorun olduğu ortaya çıktı.

Şans işi denebilir hocam bu bir arkadaşım var kaç yıldır adı bile bilinmeyen PSU kullanıyor sorun yaşamadı.

Genellikle öyle.

Hocam internetten baktım sonuç bu çıktı.

Yazıyor ama daha azını veriyor o yüzden dikkatlı olmak gerek.

Benimki de yanmıştı prize frekansı stabil yapan bir alet aldık. Frekans fazla gelirse falan yanabiliyor. Ben bilgisayarı aldığım 1.hafta falan yanmıştı şansa ama başka hiçbir şey zarar görmemişti. Şans işi biraz ama işinizi şansa bırakmak istemiyorsanız frekansı stabil tutan şu aletlerden alabilirsiniz çok pahalı değil bildiğim kadarıyla.

Şans işi denebilir hocam bu bir arkadaşım var kaç yıldır adı bile bilinmeyen PSU kullanıyor sorun yaşamadı.

Yıllarca ofislerin kullandığı bilgisayarlara işlem yaptım. En çok PSU yanması şikayeti olurdu. O sistemlerin hepsi ofis uygulamaları harici kullanılmadı. Yani ağır yük binmeden kullanılan cihazlardı. Hazır PC sistemleri marka vermeyim en dandik PSU'ları kullanırlar. Ve düşük olurlar 350W 400W gibi. Çok değiştirdik. Uygun fiyatlı en iyi marka o dönem High Power'dı. Ben hiç şikayet almadım. Hatta evde kullandığım eski sistemimde hala aktif çalışıyor sanırım 10 yıl oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı