Çözüldü PSU neden patlar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

egedurden

Picopat
Daha fazla  
Merhaba internette PSU araştırırken benimle aynı PSU'ya sahip birisinin patlamış ve ekran kartı falan gitmiş, bu neden olur?
PSU ile bir sorun yaşansa garanti ilgilenir mi yoksa ilgilenmez mi?
Şu anda akım korumalı priz kullanıyorum ama bir sorun olur mu bilemem, önerilerinizi bekliyorum.

Çözüm
Kalitesiz olması, gerekli korumalara sahip olmaması, aşırı yük binmesi, voltaj dalgalanmaları patlamaya sebep olabilir.
İçindeki bileşenler genelde noname ne idüğü belli olmayan şeyler olduğundan dolayı patlar.
3 yıl garantisi var sistemin garanti bunada girer mi hocam ona göre değiştirmeyi düşünüyorum şuanda bir bütçem yok hepsini ekipmana bastım psu modelime hiç bakmamıştım.

Sistemin için kaliteli 550W falan da yeter, garanti kısmını bilmiyorum ama.
şuankide 600w diye biliyorum hocam

İçindekiler kalitesiz ise patlar.

PSU içinden bahsediyorsan içinde ne var inan bilmiyorum hocam.

3 yıl garantisi var sistemin garanti bunada girer mi hocam ona göre değiştirmeyi düşünüyorum şuanda bir bütçem yok hepsini ekipmana bastım psu modelime hiç bakmamıştım.

şuankide 600w diye biliyorum hocam
O rampage muhtemelen 600w değil. 500w civarıdır. Hatta o bile olmayabilir. Yani illa patlayacak diye bir durum yok. Kullanan çok fazla kişi var. Garanti kısmını bilmiyorum.

PSU işi biraz şans işidir. En kaliteli PSU'nun bile yandığını gördüm. Önemli olan yandığında diğer bileşenlere zarar vermemesi. İşte kaliteliyle kalitesizi ayıran fark budur. Yoksa en dandik PSU'da bile sigorta vs. var. Ben dandik bir Frisby PSU kullanıyorum. Onlarca defa elektrik kesilmiştir ama hiçbir şey olmadı çok şükür. Elektrik kesilince PSU'ya bir şey olması çok zor, önemli olan yüksek voltaj binmesi. Örneğin elektrik kesintisinden sonra aniden gelen elektrik tehlikelidir. Ne olur ne olmaz PC fişini çekin. Akım korumalı priziniz de varmış. Çok kafaya takmayın ama en yakın zamanda değiştirmeniz iyi olur.

O Rampage muhtemelen 600W değil. 500W civarıdır. Hatta o bile olmayabilir. Yani illa patlayacak diye bir durum yok. Kullanan çok fazla kişi var. Garanti kısmını bilmiyorum.

Hocam internetten baktım sonuç bu çıktı

Ülkedeki düzensiz voltaj dalgalanmasının etkisi de büyük oluyor. PSU kötü olabilir ama iyilerinin de arızalandığını gördük.

Bir arkadaşımın başına geldi 3 PSU yaktı. Araştırınca evdeki elektrikte sorun olduğu ortaya çıktı.

Hocam internetten baktım sonuç bu çıktı.

Bu tarz markalar 550W diyor fakat +12v kanalından 400W bile veremeyebiliyor. Ondan dolayı şüphelenmek lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı