PSU patlaması sisteme zarar verir mi?

Eren Karavil

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 Gb 3000 MHz
SSD veya HDD modeli
WD Blue 1 TB 7200RPM HDD WD blue SN720 500GB M2
Ekran kartı
Asus Dual Radeon RX580 4GB
Anakart
Gigabyte A520 M-K H2
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Herkese merhaba, öncelikle. Sistemimdeki PSU içindeki konnektörü patladı yani şu an böyle düşünüyorum. Bu patlama sonucunda sistemimdeki diğer parçalara zarar gelme olasılığı nedir acaba?

Herkese merhaba, öncelikle. Sistemimdeki PSU içindeki konnektörü patladı yani şu an böyle düşünüyorum. Bu patlama sonucunda sistemimdeki diğer parçalara zarar gelme olasılığı nedir acaba?
Zarar görmüş parçalar olabilir ama hepsi etkilenmiş olmayabilir. Sistemde mevcut takılı parçaları kontrol edebilir misin? PSU'yu kullanma sakın.

Zarar görmüş olma ihtimali var ama hemen direkt bozulmuştur ya diyerekten parçaları çöpe atma. Yeni PSU al tak çalışıp çalışmadığına bak.

Konnektör derken kondansatörden mi bahsediyorsun? Eğer öyleyse patlamadan biraz sonra voltaj dalgalanmıştır. Buda parçalara zarar vermiş olabilir. PSU’yu kesinlikle tekrar kullanma. Yeni nesil parçalar korumalı olsa da risk büyük. Sistemi sağlam bir PSU ile test etmeden diğer parçaların zarar görüp görmediğini anlamak mümkün değil.

Son düzenleme:

Öncelikle geçmiş olsun bu biraz şansa bağlı koruma sistemi varsa anakartda bir şey olmaz yoksa ve güç bindiyse her şeyin bile bozulmuş olabilir mümkünse o PSU'yu çıkart yeni bir PSU ile test et olmazsa anakartı incele GPU'yu kokla yanık kokusu geliyor mu RAM'lere ama bak ya da git bir bilgisayarcıya o baksın her şeyine.

Size iyi bir haberim var şimdi araştırdım anakartınızda gelirim ve akım koruması var yüksek ihtimalle hiçbir şey olmadı sadece yeni bir PSU lazım.

Bir kasadaki en önemlisi psudur bu yüzden o PSU'dan fişi çekin asla kasayı çalıstırmayın elinizde farklı PSU varsa onunla deneyin (denemeden önce anakart işlemci vb kontrol edin yanık iz kokusu varsa tamirciye götürün.

Bir kasadaki en önemlisi psudur bu yüzden o PSU'dan fişi çekin asla kasayı çalıstırmayın elinizde farklı PSU varsa onunla deneyin (denemeden önce anakart işlemci vb kontrol edin yanık iz kokusu varsa tamirciye götürün.

O anakartda akım koruması var yeni bir PSU alsın sorun olmayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı