PSU veya anakarttan hangisinin yandığını nasıl anlayabilirim?

ram leri kontrol et buyuk ihtimal ramlarında bi arıza olabilir. ramlari sok silgi ile sadece sarı kısımları sil aman sakın bi şalteri falan sökme yerinden dikkat et sonrada teker teker ramleri önce 1 ram i tüm slotlarda deneyerek çalıştırmayı dene ram'lar da ya da ram slotunda arıza olabilir

nereye dokundurdunuz ?
PSU’ya
Sisteminizde yazanda gördüğüm kadarıyla 2 adet RAM'iniz var. RAM'lerden sırayla bir tane çıkarıp diğeri takılı kalacak şekilde (Tek seferde 1 adet RAM olacak) sisteminizi başlatmayı dener misiniz? Multimetreniz varsa anakarta giden güç kablosundaki veya diğer kablolardaki Voltaj değerlerini de test edebilirseniz iyi olur.

Denedim olmadı fanlarda dönmüyor.
o kadar siste topla ondan sonra git ximatek psu al abi o dandik şeyleri niye pc nize takıyosunuz ?

Xigmatek dandik mi??

Son düzenleme:
Dün gece 9 gibi High Power PSU siparişi verdim. Bu akşam deneyeceğim eğer çalışırsa bilgisayar sorun PSU’dur. Ancak benim anlamadığım anakarta elektrik gidiyor anakart ışığı yanıyor Bilgisayar açılmıyor. Başka bir anakart ile denedim oda aynı şekilde oldu, sorun %70 PSU.

o kadar siste topla ondan sonra git ximatek psu al abi o dandik şeyleri niye pc nize takıyosunuz ?
2013'den 2019'a kadar Xigmatek Centauro 800W kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım. Üstelik yük altında 300-350W tüketen R9 280X ile birlikte. Şuan da sattım ve başkası sorunsuz kullanıyor. Evet FSP, Seasonic kadar olamaz ama Everest, Powerboost, Dark gibi markalarla da karıştırmayın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı