Ülkeden kaçmak gerçekten çözüm mü?

Ülkem gerçekten çok kötü bir durumda ama Venezuela kadar kötü olmadıkça gitmeyeceğim ekonomi düzelir inanın bu eğitim seviyesi arşa çıkar ama ne düzelmez biliyor musunuz? İnsanlar düzelmez artı olarak ırkın kirlendi artık Türkiye'de Türkler dışında kimse yaşamayacak diye bir şey yok evet ama sığınmacı sayısı bazı bölgelerde türkleri 7'ye 8E katlıyor.

Türkiye durumu “çok kötü” değil sen “çok kötü” ülke görmemişsin.

Türkiye durumu “çok kötü” değil sen “çok kötü” ülke görmemişsin.

Çok kötü değil mi? Suriyelilerden ve farklı ırklardan oluşuyoruz artık Türkler yok. Siyasal kimliğimiz kirlendi, yurtdışındaki insanların alayındayız zaten millet buraya gösteriş için geliyor çok da umurlarında değiliz evet bir Venezuela değiliz ama yaklaştık.

Kendin için en iyi ihtimali düşün. Benim fırsatım olsa giderim ama gitmesem de olur. Bir şekilde yaşayabiliriz. Kendimize değer katmak için çabalayıp bu tür şeyleri en son düşünmeliyiz bence.

Ayrıca gündemle ilgilenmeyi bırakmanı öneririm, zira elinden bir şey gelmiyorsa dert etmenin de anlamı yok. Kendi gündemini edin, kendin için çalış. Kendini kötü haberlerden alıkoy, olabildiğince pozitif olmaya çalış. Bunu yaptığın zaman hayatında yaşadığın kalite artışını gördüğünde çok şaşıracaksın.

Benim fırsatım olsa giderim ama gitmesem de olur.
Türk pasaportu sahibi olmak o kadar kötü. İnsan gösterirken utanacak hâle geldi. Türk pasaportuyla başka yere turist olarak gitmek bile zorken AB vatandaşları rahatça istediği yerde çalışabiliyor. İkinci sınıf insan ülkesine döndük iyice.

Kendin için en iyi ihtimali düşün. Benim fırsatım olsa giderim ama gitmesem de olur. Bir şekilde yaşayabiliriz. Kendimize değer katmak için çabalayıp bu tür şeyleri en son düşünmeliyiz bence.

Ayrıca gündemle ilgilenmeyi bırakmanı öneririm, zira elinden bir şey gelmiyorsa dert etmenin de anlamı yok. Kendi gündemini edin, kendin için çalış. Kendini kötü haberlerden alıkoy, olabildiğince pozitif olmaya çalış. Bunu yaptığın zaman hayatında yaşadığın kalite artışını gördüğünde çok şaşıracaksın.

Mantıklı bir düşünce biçimi, teşekkürler.

Her gün sayısız cinayet haberleri, sebepsiz kavgalar, cahil insanlar ve daha fazlası. Başta kendi akrabalarım olmak üzere çevremdeki herkes imkanım olsa bir dakika bile durmam yurt dışına kaçarım diyor. Sizce gerçekten ülke bu durumdayken en doğru yol bu mu?

Kimse boşuna sempatizanlık yapmasın, ne senin ne de benim sokağa çıkınca herhangi bir hayatta kalma güvencen yok. Evelallah ekonomi düzelir, ama o insanı bir yerden sonra düzeltmen çok daha zordur. Vize vs. durumuyla uğraşmak istemiyorsan en baba Kıbrıs'a git orada yaşa. En basit örnek, adamlarda trafik ışığı diye bir şey yok. Trafik saygıyla kornasız geçiyor. En basiti ha bu. Bizim burada yol verme kavgası hesabıyla millet birbirini kesiyor. Allah yardımcımız olsun diyelim demesine de harekete geçilmeyip katili 4 yıl yatırıp geri çıkaran adalet böyle devam ederse duaların işe yarayacağını pek düşünmüyorum.

Kimse boşuna sempatizanlık yapmasın, ne senin ne de benim sokağa çıkınca herhangi bir hayatta kalma güvencen yok. Evelallah ekonomi düzelir, ama o insanı bir yerden sonra düzeltmen çok daha zordur. Vize vs. durumuyla uğraşmak istemiyorsan en baba Kıbrıs'a git orada yaşa. En basit örnek, adamlarda trafik ışığı diye bir şey yok. Trafik saygıyla kornasız geçiyor. En basiti ha bu. Bizim burada yol verme kavgası hesabıyla millet birbirini kesiyor. Allah yardımcımız olsun diyelim demesine de harekete geçilmeyip katili 4 yıl yatırıp geri çıkaran adalet böyle devam ederse duaların işe yarayacağını pek düşünmüyorum.

Kesinlikle haklısın. Ekmek almaya giderken bile yanımda biber gazı bulunduruyorum. Sence insanların bu hâle gelmesinde ki sebep nedir? Eskiler böyle değildi.

Kesinlikle haklısın. Ekmek almaya giderken bile yanımda biber gazı bulunduruyorum. Sence insanların bu hâle gelmesinde ki sebep nedir? Eskiler böyle değildi.

Kesinlikle bu olayların 3 gün sonra unutulması, cezaların caydırıcı olmaması. Ahmet Minguzzi, canım benim gencecik çocuğu ortalıkta katlettiler."Yaşımız küçük az ceza alırız" düşüncesine sığınarak bu hareketleri rahatlıkla yaptıklarına eminim. İlk başta öyle de oldu. Suça sürüklenen çocuk diye yaftalamaya başlayan insanlar oldu sosyal medyada, elini kana bulamış ‘'çocukları" savunanlar oldu. Hakan Çakır mesela. namusunu korumak istedi, can verdi. Sayamayacağım neler neler var. En çok sinir olduğum nokta şudur, 3 gün boyunca ‘'adalet" diye tweet atıp niye 3-4 gün sonra unutuluyor bu meseleler?

Her gün sayısız cinayet haberleri, sebepsiz kavgalar, cahil insanlar ve daha fazlası. Başta kendi akrabalarım olmak üzere çevremdeki herkes imkanım olsa bir dakika bile durmam yurt dışına kaçarım diyor. Sizce gerçekten ülke bu durumdayken en doğru yol bu mu?
Çözüm dostum çözüm. Seçimler tek çıkış yolu onda da maalesef zeki bireylerin sayısı daha az olduğu için sonuç sıfır.

Kıbrıs vize istiyor dostum. 90 gün gidip gezersin sonra oturum izni alman gerekir ki onda da ev alman lazım.

Çözüm dostum çözüm. Seçimler tek çıkış yolu onda da maalesef zeki bireylerin sayısı daha az olduğu için sonuç sıfır.

Kıbrıs vize istiyor dostum. 90 gün gidip gezersin sonra oturum izni alman gerekir ki onda da ev alman lazım.

Başkan valla okumak amaçlı gidersin bakarsın adapte olmuşsun orada yaşarsın. Ekonomik açıdan iyi bir ülkede yaşayıp refah seviyesi düşük olamaktansa, refah seviyesi yüksek ülkede sokaklarda da yatarım problem değil. Paradır bu, kazanılır. Az veya çok.Ancak yılların değiştiremediği toplumu yalnızca sen kendi uğraşlarınla düzeltemezsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı