PSU'da ısı koruması olmaması çok büyük bir problem mi?

Cougar markası hakkında olumlu şeyler gördüm

Markaların her seviyede ürünleri olabiliyor. PSU konusunda uzman firmaların da kronik sorunlu modelleri olabiliyor. Mümkün mertebe model bazında (hatta bazı modellerde revizyona göre) değerlendirme yapmak daha doğru olur. Bunun için de birilerinin açıp içine bakması ve birtakım testleri yapması gerekiyor lakin PSU konusunda bu tip kaynaklara ulaşabilmek problemli. Yıllardır piyasada olan PSU'ların doğru düzgün incelemesini bulmak mümkün olmuyor.

Hocam Rampage’in ne olduğunu zaten biliyoruz da Cougar’ın ben o seviye kötü olacağını pek zannetmiyorum ama gerçekten kötü de olabilir anlamıyorum çok.
Elbette Rampage kadar kötü değil. Fakat yabancı forumlarda tavsiye edilmemiş olduğunu gördüm şimdi ve internette gerçekten PSU ile alakalı neredeyse hiçbir şey bulamadım. Siz bulabildiyseniz;
buradan yardım alabilirsiniz.

Markaların her seviyede ürünleri olabiliyor. PSU konusunda uzman firmaların da kronik sorunlu modelleri olabiliyor. Mümkün mertebe model bazında (hatta bazı modellerde revizyona göre) değerlendirme yapmak daha doğru olur. Bunun için de birilerinin açıp içine bakması ve birtakım testleri yapması gerekiyor lakin PSU konusunda bu tip kaynaklara ulaşabilmek problemli. Yıllardır piyasada olan PSU'ların doğru düzgün incelemesini bulmak mümkün olmuyor.
Atlas 2023 – C- – XHY

Atlas 2024 – C – XHY*

Auric – C – CE LINK

BXM – B – HEC*

GEC – C – HEC

GES – B – XHY*

GEM – B – XHY

GEX – B – XHY

GEX X2 (ATX 3.0) – B+ – XHY

GEX 2024 (ATX 2.x) – B – Bilinmiyor*

GEX Pro (ATX 3.1) – B – Bilinmiyor*

GLE – B – CE LINK*

GST – B – CE LINK*

GX-F – A – HEC

GX-F Aurum – A- – HEC

GX-S (2016) – C – High Power

GX-F LX – C – HEC

GX-F LLC – B+ – HEC

Polar X2 (ATX 3.0) – A – XHY*

Polar – A – XHY

STE – E – HEC

STX – E – HEC

VTC – E – HEC

VTE – C- – CE LINK

VTE X2 – C – XHY

VTE X2 ver.2 – C – CE LINK

VTK – E – XHY

VTX – E – Bilinmiyor

XTC – E – CE LINK
Buna göre değerlendirme yaparsak ne olur?

Elbette Rampage kadar kötü değil. Fakat yabancı forumlarda tavsiye edilmemiş olduğunu gördüm şimdi ve internette gerçekten PSU ile alakalı neredeyse hiçbir şey bulamadım. Siz bulabildiyseniz;
buradan yardım alabilirsiniz.
Buna ben de bakıyorum fakat yanlışlar oluyor bu liste azda olsa yanlış.

Evet Cougar'ın LLC'si çok tavsiye ediliyor gibi gözüküyor fakat STX'in çok kötü olduğundan bahsedilmiş. Arkadaşın elindeki PSU ile ilgili de çok az bilgi var.

Cougar'ın kaliteli serilerinden değil gibi hocam.

Atlas 2023 – C- – XHY

Atlas 2024 – C – XHY*

Auric – C – CE LINK

BXM – B – HEC*

GEC – C – HEC

GES – B – XHY*

GEM – B – XHY

GEX – B – XHY

GEX X2 (ATX 3.0) – B+ – XHY

GEX 2024 (ATX 2.x) – B – Bilinmiyor*

GEX Pro (ATX 3.1) – B – Bilinmiyor*

GLE – B – CE LINK*

GST – B – CE LINK*

GX-F – A – HEC

GX-F Aurum – A- – HEC

GX-S (2016) – C – High Power

GX-F LX – C – HEC

GX-F LLC – B+ – HEC

Polar X2 (ATX 3.0) – A – XHY*

Polar – A – XHY

STE – E – HEC

STX – E – HEC

VTC – E – HEC

VTE – C- – CE LINK

VTE X2 – C – XHY

VTE X2 ver.2 – C – CE LINK

VTK – E – XHY

VTX – E – Bilinmiyor

XTC – E – CE LINK

Buna göre de değerlendirme sağlıklı olmaz. Bunun en basit örneği; MSI AG-L (1000W/1250W), MSI A-G ve NZXT C (2022)'dir mesela. Bu modellerin hepsi CWT CSZ platformunu temel alır, lakin direkt olarak; NZXT C (2022)>MSI A-G>MSI A-GL olarak sıralayabilirsiniz. Çünkü NZXT, platformdan kısılmamasını ve nispeten kaliteli bileşenler kullanılmasını önemsemiştir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı