PSU'dan Gelen Cızırtısı

NateOnline

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar 3 gün önce bir sistem topladım, sistem sıkıntısız çok şükür ve istediğim gibi bir sistem oldu. Sadece kafama takılan bir şey var. Kasadan normal çalışırken arada bir cızırtı sesleri geliyor. Oyunlara girdiğimde bu arada bir daha sık oluyor neredeyse sürekli oluyor biraz araştırdım ve PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kısacası PSU'dan cızırtı geliyor neden olur? Sisteme zararı var mıdır? Nasıl önüne geçebiliriz? Sesin rahatsız etmesi haricinde sisteme bir zararı dokunur mu? Bazı yerlerde güç kablosunu değiştirin demiş, bazı yerler prizi. Şuan açıkçası çoklu priz kullanıyorum. Sistemi çalıştırmak için prizi uzakta olduğundan dolayı 2 uzatma kablosu kullanıyorum sistemin fişleri bir uzatmaya bağlanıyor ve bağlanan o uzatmada prize gidiyor. Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

Sistem;
Ryzen 5 2600
GTX 1060 ROG Strix OC 6 GB
ASUS B450M-K
8 GB HyperX 3000mhz Ram
Rampage 600W 80+ PSU

Son düzenleme:
Kısacası PSU'dan cızırtı geliyor neden olur?
Evinizdeki topraklamadan tutun PSU nun kalitesine göre çeşitli sebeplerden dolayı oluşabilir.
Sisteme zararı var mıdır?
Sisteme oldukça zarar verebilir. Aşırı voltaj ya da kontrolsüz voltaj sonucunda kimi ekipmanınızı komple çöp edebilir. Etmeye bilir de ama bu alınacak bir risk değildir.
Nasıl önüne geçebiliriz?
Sisteme yeni kaliteli bir PSU almak en avantajlı çözümdür. Çünkü tüm sistemi çöp edebilirsiniz. Sisteminizi belirtirseniz uygun fiyatlı PSU önerisi yapabiliriz.
Şuan açıkçası çoklu priz kullanıyorum. Sistemi çalıştırmak için prizi uzakta olduğundan dolayı 2 uzatma kablosu kullanıyorum sistemin fişleri bir uzatmaya bağlanıyor ve bağlanan o uzatmada prize gidiyor. Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
Uzatmaya uzatma eklemenizden dolayı bir problem olacağını sanmıyorum. En kalitesiz uzatma kabloları 1200+W destekli olup kasanın içindeki PSU ya sıkıntı çıkartmazlar. PSU kendi içersinde kondansatörlere sahiptir. Akım şeklini bu şekilde PC'nin uygun olduğu enerjiye indirgeyerek sisteminize verir. Yani 600W olan bir psu 300W enerji de çekebilir. Büyük PSU her zaman fazla enerji harcamaz.
En güvenilir yol PSU'yu sıfırlamaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam keşke almadan önce konu açıp danışsaydınız forumda Rampage PSU lar çok önerilmez sorununuza dönecek olursak eğer sizi çok rahatsız etmiyor ve çok ısınmıyorsa sıkıntı yok ayrıca kasanızın içindeki hava akışının iyi olduğundan ve kasanın ısınmadığından emin olun eğer performansa etki edecek bir olay yaşarsanız iade etmenizi öneririm
Evinizdeki topraklamadan tutun PSU nun kalitesine göre çeşitli sebeplerden dolayı oluşabilir.

Sisteme oldukça zarar verebilir. Aşırı voltaj ya da kontrolsüz voltaj sonucunda kimi ekipmanınızı komple çöp edebilir. Etmeye bilir de ama bu alınacak bir risk değildir.

Sisteme yeni kaliteli bir PSU almak en avantajlı çözümdür. Çünkü tüm sistemi çöp edebilirsiniz. Sisteminizi belirtirseniz uygun fiyatlı PSU önerisi yapabiliriz.

Uzatmaya uzatma eklemenizden dolayı bir problem olacağını sanmıyorum. En kalitesiz uzatma kabloları 1200+W destekli olup kasanın içindeki PSU ya sıkıntı çıkartmazlar. PSU kendi içersinde kondansatörlere sahiptir. Akım şeklini bu şekilde PC'nin uygun olduğu enerjiye indirgeyerek sisteminize verir. Yani 600W olan bir psu 300W enerji de çekebilir. Büyük PSU her zaman fazla enerji harcamaz.
En güvenilir yol PSU'yu sıfırlamaktır.
Maudit'e katılıyorum eğer fırsatınız varsa iade edin

O sisteme Rampage PSU ne hocam? Donanım Arşivi denilen Youtube hesabında ki kişiyi izleyip mi bu ürünü aldınız? Everest PSU'yu Evga kalitesin de övüyor da ondan sordum. Sinirlerim bozuldu girip disslike atmam lazım.

Burada da çok araştırdım EVGA kullanan insanın bile şikayet ettiği bir konu olarak gördüm. İllaki markaların kendine ait değerleri, kullanılan malzeme kaliteleri vs vardır ama açıkçası direk markaya bağlayamıyorum bunu çünkü çok araştırdım EVGA kullananda bu sorununun olduğunu söylüyor Cooler Master kullananda. Bilemedim kafam karıştı.

@LauraWells hayır hocam açıkçası biraz bütçe açısından bunu tercih etmek zorunda kaldım.

Burada da çok araştırdım EVGA kullanan insanın bile şikayet ettiği bir konu olarak gördüm. İllaki markaların kendine ait değerleri, kullanılan malzeme kaliteleri vs vardır ama açıkçası direk markaya bağlayamıyorum bunu çünkü çok araştırdım EVGA kullananda bu sorununun olduğunu söylüyor Cooler Master kullananda. Bilemedim kafam karıştı.

@LauraWells hayır hocam açıkçası biraz bütçe açısından bunu tercih etmek zorunda kaldım.
Hocam 100 TL'lik PSU da arızalanır 1000 TL'lik PSU da fakat marka kalitesi çok önemli eğer klavye ye çok para vermek istemiyorsanız rampage klavye alırsınız eyvallah fakat PSU gibi çok önemli sistemi emanet edeceğiniz ve yıllarca kullanacağınız bir alette ucuza kaçmayın döner dolaşır yine size patlar keşke biraz bekleyip elinize para geçince iyi bir marka alsaydınız

İllaki olur. Seasonic'te de FSP'de de olabilir EVGA'da da olabilir. Ama bu ve bunlar gibi kaliteli markalarda olma ihtimali ile Everest'te olma ihtimalinden daha azdır. Sistemi Everest gibi markaya emanet etmek güven vermez bana kalırsa.

Uzatmaya uzatma eklemenizden dolayı bir problem olacağını sanmıyorum. En kalitesiz uzatma kabloları 1200+W destekli olup kasanın içindeki PSU ya sıkıntı çıkartmazlar. PSU kendi içersinde kondansatörlere sahiptir. Akım şeklini bu şekilde PC nin uygun olduğu enerjiye indirgeyerek sisteminize verir. Yani 600W olan bir psu 300W enerji de çekebilir. Büyük PSU her zaman fazla enerji harcamaz.
En güvenilir yol PSU yu sıfırlamaktır.

Hocam bende de Zalman R1 600W PSU var, zaman zaman PSU alt kısmında fan olduğu yerde tıkır tıkır ses geliyor. Sürekli yapmıyor, nedeni ya da çözümü nedir?

Eğer çok şey olursa değiştirilebilir iade edilebilir, sonuç olarak sistem 3 gün önce toplandı. Faturaları mevcut garantisi var. Üzerine biraz fark ödenip değiştirilebilir diye düşünüyorum. Alırken almışken 600W olsun diyerek almıştım. Azami kaç W almalıyım daha doğrusu en az kaç W ile değiştirmeliyim?

Hocam Bende de Zalman R1 600w PSU var, zaman zaman PSU alt kısmında fan olduğu yerde tıkır tıkır ses geliyor. Sürekli yapmıyor, nedeni yada çözümü nedir?
Kesin konuşamamakla beraber. PSU içerisindeki fan yatağında sorun olabilir. Fan yaprakları içerideki bir kabloya sürtüyor olabilir. Fan belirli bir hıza ulaştıktan sonra içerideki kabloyu kendinden uzaklaştırırsa ses kesiliyor olabilir. PSU'yu açıp temizleyebilir kabloları düzenleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı