PTT Değer Tespiti Faxı

Feick

Kilopat
Daha fazla  
Aşağıda fotoğrafta gördüğünüz bir mesaj geldi. Ne yapmalıyım? Gerçek değerini gösteren fatura bilgilerini atmalı mıyım yoksa atmamalı mıyım? Eğer atmazsam gümrüğe gireceğini söylüyor geri gönderirler mi kargoyu?

indir.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım bir ürünün fiyatını haddinden düşük gösterttiniz.
Eğer istenileni yapmazsanız ürün geri gider. Birkaç gün tutuyorlar sadece.
Sipariş ekranınızın çıktısını, kredi kartı işleminizin dökümünü yanınızda götürmeniz yeterli.

Benim bildiğim ürünün kutusunu açıp kendileri fiyat araştırması yapıyor. Ardından doğru fiyatının üstünden vergisini ödeyip alıyorsunuz.
Bazı ürünlerde uğraşmıyorlar ya da birebir ürünü bulamıyorlar. Geçmişte birkaç defa makbuz ile gümrük işlemleri yapmaya gitmişliğimiz var.
Bazı ürünler ise çok yüksek değere sahip olabiliyor ya da ithali için bazı belgeler gerekebiliyor. Onun için ise özel evraklar talep edebiliyorlar.

Yapman gerekenler yazılmış zaten, onları yaptığında eğer ürünün gümrüğe uygunsa vergi almazlar eğer belirlenen fiyatın üstündeyse vergisini öder ve ürünü alırsın bu kadar basit, hangi bankayı kullanıyorsan sitesi üzerinden gereken belgeleri elde edebilirsin.

Sanırım bir ürünün fiyatını haddinden düşük gösterttiniz.
Eğer istenileni yapmazsanız ürün geri gider. Birkaç gün tutuyorlar sadece.
Sipariş ekranınızın çıktısını, kredi kartı işleminizin dökümünü yanınızda götürmeniz yeterli.

Yanımda götüreyim de ben Samsun'dayım UKİM istanbulda bende alt tarafta gösterdiği yere gerekli belgeleri attım e-posta olarak tahminimce 160 lira vergi keserler.
Birde yorumları okudum yaklaşık 25 kişi yorum yazmış Türkiye' den hiçbiri vergi ödememiş sıkıntı olmamış diyorlar bu benim şansızlığım galiba.Neyse devletimize para da lazım iyi forumlar.
Konuyu hortlatıyorum ürün an itibariyle elime ulaşmıştır yaklaşık 4 saat koşuşturmadan sonra.
Ürün önce Samsun ptt ye gelmiş ordan beni aradılar gelip kargonuzu alın diye gittim ama ordan gümrüğe yönlendirdiler sağolsun gümrükteki arkadaş ilgilendi ve 172 TL vergi kesilti ve ürünümü aldım sevinsemmı üzülsemmi bilemedim çünkü Türkiye fiyatına yaklaştı

Son düzenleme:
Satın aldığınız ürün kaç dolardı,posta ile mi işlem yaptınız acaba gitmenize gerek kalmadı değil mi ? Ben de yurt dışından alışveriş yapmayı düşünüyorum yaşadıklarınızı anlatırsanız çok memnun olurum.

Ürün gümrüğe takıldığını ptt takip sitesinden gördüm 3 gün sonra eve tebligat geldi İstanbul UKİM den bize gerekli belgeleri gönderin dediler bende gönderdim 1 hafta geçti hiç birşey değişmedi hala bekliyor UKİM de sonra haraketlilik gördim Samsun PİM e gelmiş bende yakınım gelir gelmez gittim bana dediler gümrüğe git gittim bende gerekli belgelerle gösterdim 172 Lira vergi kestiler ödedim kargomu aldım bu kadar.Ürün 155 Dolar dı.

Ürün gümrüğe takıldığını ptt takip sitesinden gördüm 3 gün sonra eve tebligat geldi İstanbul UKİM den bize gerekli belgeleri gönderin dediler bende gönderdim 1 hafta geçti hiç birşey değişmedi hala bekliyor UKİM de sonra haraketlilik gördim Samsun PİM e gelmiş bende yakınım gelir gelmez gittim bana dediler gümrüğe git gittim bende gerekli belgelerle gösterdim 172 Lira vergi kestiler ödedim kargomu aldım bu kadar.Ürün 155 Dolar dı.
Biraz yoruyorum sizi ama kusura bakmayın lütfen,kargo ücreti olarak ne kadar ödediniz ? Amazon Almanyadan ürün almayı düşünüyorum da onun için soruyorum,önerebileceğiniz başka site var mı satın alım yapmak için ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı