PUBG Açık Beta geliyor, ne demek?

Açık beta ya da diğer adıyla PBE oyunların yeni yama ya da güncellemelerini önce alan ve oyuncuların deneyemini ve oyun yenilikleri için oluşturulan 2. bir oyun gibi bir şey.
 
Açık beta ya da diğer adıyla PBE oyunların yeni yama ya da güncellemelerini önce alan ve oyuncuların deneyemini ve oyun yenilikleri için oluşturulan 2. bir oyun gibi bir şey.
Şahenna’nın da dediği gibi, aslında herkesin erişebildiği bir oyunun -örneğin League of Legends- farklı bir serverda var olmasıdır. Örneğin League of Legends PBE serveri. Asıl oyuna gelecek olan güncellemeler öncelikle PBE serverına gelir, orada kullanıcılar test eder. Normal bir kullanıcının, -senin benim gibi- kolaylıkla erişebildiği, herkese açık olduğu bu oyuna açık beta denir. Bu sadece bir oyunun testini yapmak için açılmış olan ikinci bir oyun için geçerli değildir. Henüz yeni çıkmakta olan bazı oyunlarda da geçerlidir. Diyelim ki Technopat diye bir online FPS savaş oyunu çıkaracaksın. Bütün çalışmalar bittikten sonra, proje dahilindeki çalışanlar tarafından Alpha adı verilen bir sürümle oyun test edilir. Daha sonrasında oyunu test etmesi için biz oyunculara sınırlı sayıda kayıt hakkı verilir, örneğin 1000 kişi kayıt olabilir. Buna da kapalı beta denir. Sınırlı sayıda olmadan, tüm kullanıcaların katılmasına izin verilen sürüme de açık beta adı verilir ve oyun bi nevi açılmış olur. İlerleyen zamanlarda kullanıcılardan gelen dönüşlerle birlikte oyundaki hataları gidererek oyunun final sürümünü yayınlarlar. “Pubg Lite Açık Beta geliyor” şu demek; oyun zaten kullanıcılara açık bir oyun, fakat bu sefer büyük bir güncelleme yapacaklar ve bu süreçte oyuncuların geri dönüşleriyle birlikte oyunu geliştirmeye ve güncellemedeki hataları gidermeye devam edecekler.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı