Öncelikle sizin ihtiyacınız olan işlemci kesinlikle AMD'den. Oyun oynayacaksınız ve aynı anda video kaydı yapacaksınız. Multi Core performansı önemli sizin için. Gelelim hangi işlemci olacağına. 3700X iyi bir işlemcidir size fazlasıyla yetecektir. 100 lira fazla verip 3800X tray de alabilirsiniz.
3800x modelleri uygun fiyat, hızlı teslimat ve cazip ödeme koşullarıyla güvenli alışverişin adresi Sinerji Bilgisayar'da
www.sinerji.gen.tr
Tray işlemci kutusuz işlemci anlamına geliyor. Markaların hazır sistemlerde ucuz yollu nakliye için yaptığı bir şey. Garanti süresi, performansı, soğutucusu aynı. 3800X tray işlemciyi halihazırda ben de kullanıyorum. 3800X ile 3700X arasındaki farka gelirsek silikon kalitesi. Bu silikon kalitesi daha iyi OC yeteneklerine sahip olmasını sağlıyor. 3700X OC ile 4.3GHz'de çalışabiliyorsa 3800X 4.5GHz'de çalışabilir. Ben stok soğutucu ile 4.4GHz gibi yüksek bir değerde kullanıyorum mesela şu an. Kısaca OC yapılmayacaksa 3700X, OC düşünüyorsanız 3800X.
Gelelim anakarta. Fiyat performans olarak B450 Tomahawk. OC performansı X570 anakartlar kadar iyi değil ama yine de çok iyi bir anakarttır. X570 anakart olsun, ileriye dönük olsun, PCI 4.0 olsun, iyi VRM'leri dolayısıyla da iyi OC performansı olsun derseniz ASUS TUF X570 GAMING Plus ya da benim de kullandığım Gigabyte X570 Aorus Elite. İkisinin de VRM'leri fiyatına göre iyi. Ben kendi anakartımdan memnunum, ikisi de yabancı kaynaklarda F/P olarak geçen anakartlar. Bütçe sınırınız olmadığına göre ben X570 öneririm.
Ekran kartı olarak ben RX 5700 XT Nitro+ kullanıyorum. Karttan memnunum. Evet hala yazılımsal sorunlar var. Eski sürücülerle geçici bir çözüm bulduk, yeni sürücüler düzelene kadar böyle idare edeceğiz. Şu an kullandığım sürücüyle hiç hata yaşamadım şimdiye kadar. Ama ben uğraşmak istemiyorum bunlarla derseniz RTX 2070S olabilir ama aşağı yukarı 1000 lira fazla vermeniz gerekir. MSI RTX 2070 Super Gaming X güzel karttır. Bütçe artarsa Gaming X Trio'da olabilir. 240Hz'i tam manasıyla kullanmak istiyorsanız 2080 Super'e de yönelebilirsiniz.
RAM olarak G.Skill Trident Z 2x8GB 3600MHz CL16 RAM kitini öneririm. AMD'nin de tavsiye ettiği, 3. nesil işlemcilerle iyi performans veren RAM'ler 3600MHz CL16. ben XPG D60G kullanıyorum 3200MHz CL16 olan bir model. OC yaptım 3800MHz CL16'da kullanıyorum. Amasiz OC ile işim olmaz, uğraşamam derseniz Trident Z 3600MHz CL16 öneririm kesinlikle.
Kasa olarak Cooler Master H500 olabilir. Hava akışı iyi ve yanında 750W PSU'da var. Argb bir model istiyorsanız benim de kullandığım Aerocool airhawk Duo önerebilirim. F/P ürünü olur kendileri. Bu kasayla alakalı kullanıcı deneyimimi okuyabilirsiniz;
Selamlar herkese. Bir kaç gün önce topladığım sistemde kullandım bu kasayı. Genel olarak kullanıcı deneyimimi anlatacağım, özellikleri kendi sitesinde ve Youtube’da incelemerini bulabilirsiniz. Öncelikle bu kasayı seçme sebebim bir önceki TT V200TG gibi önü kapalı, hava almayan bir kasadansa...
www.technopat.net
Eğer içinde PSU bulunmayan bir kasa alırsanız da PSU olarak kendi kullandığım bu modeli öneririm;
High Power 750W Performance GD 80+ Gold Güç Kaynağı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
www.sinerji.gen.tr
F/P ürünüdür. High Power kaliteli bir markadır. Bu ürün de 750W 80+ Gold, uzun yıllar gidecek bir güç kaynağı. Japon kapasitörleri can alıcı noktası sanırım. Tek eksiği modülerliği olmaması, ama fiyatına bakınca olmaması da normal. Ayrıca kablolarının renkli değil siyah olması da ayrı bir güzel bence.