Pulse jet motoru yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Koca kafa

Centipat
Katılım
7 Mayıs 2020
Mesajlar
5
Ben bir Pulse jet motoru yapmak istiyorum bu motor minik olacak önünde bir pervane olacak içine hava çekecek boruyu daraltarak havayı basınçlı bir şekilde vereceğim yakıt olarak ise çakmak gazı kullanacağım tek bir cakmak gazı tüpüne 2 adet minik boru bağlayıp Pulse jet motorunun yanından vereceğim ateşleme için ise çakmak kullanacağım sizce itiş elde edebilir miyim?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20200514_050802.jpg
    IMG_20200514_050802.jpg
    255,1 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
İnceleyin derim:

Aşama aşama yapım ve tartışmalar:

Bittikten sonra genel bir rehber:
 
İnceleyin derim:

Aşama aşama yapım ve tartışmalar:

Bittikten sonra genel bir rehber:
Bu ikisini oku iyice. Zaten yapana kadar beynimizin suyu aktı @Firehorse MK II ile:) İçinde video ve çizimler var baya.
 
@painkiller @Alpha Centauri ben bu konuyu 3 kere ya da 4 kere okudum şimdi ben ilk öncelikle mini bir şey yapmak istiyorum bunun için internette fırçasız motor hava emici buldum ama ilk denemelerde saç kurutma makinesi kullanicagim sizin yaptığınız gibi yakıt olarak çakmak gazı ateşleyici olarak baslmalı cakmaklardaki ateşleme sistem ama benimki bu arkadasinki kadar büyük olmayacak daha küçük olacak.
Plan bunun gibi olacak.
İse yararmı sizce.
Bu plan çok büyük yandaki borular ine sağdan veya soldan yakıt verilebilir ve de içine havayı sıkıştırarak vermeyi düşünüyorum.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20200514_050802.jpg
    IMG_20200514_050802.jpg
    255,1 KB · Görüntüleme: 35
  • 5.png
    5.png
    13,3 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Yanma odası ve egzoz ölçülerinin yani genişlik ölçülerinin oranına ve ters olmamasına dikkat et. Yanma odası geniş egzoz dar olmalı. Yoksa basınç ve hız gibi gerekenleri elde edemezsin. Yani eğer bunlar olmazsa sadece ufak bir parlama olur ve biter o kadar.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı