Pulse Jet yapımı

Aahh, yine karıştırdım. Özellikle karıştırmamak için yazmıştım ama yine karıştı. 20 cm yanma odası, 10 cm egzoz olacak. :D
O planı çıktı al üzerine yaz, çalışma odana as unutmamak için. Bana ceza olarak öyle yaptırmışlardı🤣

Hocam, şu planda hata yok mu?
1574149763980.png

Egzoz, yanma odasının neredeyse 5 katı uzunluğunda?

Egzoz, yanma odasının neredeyse 5 katı uzunluğunda?
Uzunluk bir sorun yaratmaz o kadar. Ama daha fazla hava ve yakıt gerektirebilir. Ama kesit olarak bakarsan yani genişlik de diyebiliriz, dediğimi yapmışlar. Yani karışım ve yanma odası daha geniş, egzoz daha dar. Bu sayede dışarıya hızı arttırılmış sıcak hava üfleyecekler. O kadar uzunluk bence şart değil gibi.

Evet, maytap ile ateşliyor deli. :D Kapak olabileceği aklıma geldi ama birazda mantıksız geldi doğrusu. Bugün yaptıracağım bakalım sanayide. Tabii, buranın sanayisi kazık ama göreceğiz. :) İlk attığım videonun planının ölçülerini baz alacağım hocam. Güzel midir plan;
1.3.PNG

Şu en solda 1 cm yazan şey olabilir mi hocam?

Hmm... doğru doğru. Tek parça yerine kapağı ayrı tasarlamış manyak:) Olabilir aslında ama şart değil tabii.

Maytapla mı ateşliyor? Değişik ne diyeyim🤣 Bence o plan güzel, bu da güzel tabii ama dediğim gibi hava alması önemli. İçeriye yeterli hava girmezse ateşleme başlamaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı