Pulse Jet yapımı

Şimdi, yapılacak bir şey kald mı hocam? Yoksa final mi? :D Yani sürekli hava sağladıktan sonra gazla itiş sağlayabilir miyim?
Yani yapabileceğimizin en iyisini yaptık gibi görünüyor şimdilik:) Test etmek için tekerlekli bir şeyin üstüne koyarak deneyebilirsin. İtiş yapacak kadar güç yaratabiliyorsak eğer tekerlekler hareket edecektir. Bir kaykay veya dört tekerli bir tepsi gibi bir şey olabilir:)
 
Yarın deneyip, sonucu yazayım hocam. :) Olursa eğer, Turbofan'a level atlarım demedi demeyin. :D Bu arada, itiş sağlasa bile pek gözlemleyemem bence, motor bayağı ağır. :(
Yani yapı malzemesini biraz ağır kullandığımız için yapacak bir şey yok. İlk proje için bu kadar hata kabul edilebilir bence:) Umut fakirin ekmeği, belki itecek kadar güç üretir:)
Hocam eğer başarılı olursan tek parça bir mesaj bekliyorum :)
Özet çıkarmak güzel olabilir aynen:)
@Mithat Berhan blog açıp nasıl yaptığımı tek tek anlatacağım merak etmeyin. :) Tabii, @painkiller'e desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunup. :)
Röportaj gibi Türkiye'nin ilk ev yapımı motorunu yaptık deriz🤣
Olursa eğer, Turbofan'a level atlarım demedi demeyin.
Turbofan'a geçersek bizi diğer motor üreticileri vurmasın sakın🤣
 
@painkiller hocam, itiş sağlamazsa bende tüm tüpü içinde yakarım. :D Dün biraz araştırdım, Turbofan'ın çalışma mantığı, Pulse Jet'in yanma odasına blade konulmuş gibi. Sadece ek olarak yanma odası biraz farklı.
Yani... evet aslında temel mantık aynı sadece ayrıntı ve detaylar başlıyor. Sıkıştırma ve yanma odası farklı ayrıca motoru çalıştıracak aksamlar farklı. Genel kanı aynı kalan.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı