Çözüldü Python açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Linux Kaymak

Kilopat
Makaleler
11
Yer
Ankara
Merhaba, Python dosyasını açıyorum, CMD ekranı açılıp kapanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin sorunu şimdi anladım. Python IDLE'yi açın oradaykrn kodunuzu yazdıktan sonra F5 ile derleyin bakalım olacakmı.

Muhtemelen kodunuzda bekleme veya girdi işlevi yok, dolayısıyla sadece programını çalıştırıp kapanıyor. Sleep, while ila girdi metodu ile çözebilirsin.

Kaynak: Çözüldü: Python sorunu

Python dosyasının olduğu dizine CMD'yi aç. Bunu CMD'ye girip cd dosya-dizini/ şeklinde yapabilirsin. Daha sonra kodun hatasını veya çıktısını görmek için py python-dosyasi.py şeklinde komut çalıştır.

Dosya Ekleri

• hata.PNG
    25,5 KB · Görüntüleme: 369
Hepsini deniyorum şimdi.
Hata bu.

Hocam tkinter kodu için geçerli mi?
Python 2 de Python 3 kodu ve syntaxı ile yazdığınızdan oluyor. Python 3.4 gibi sürümleri indirerek deneyin. İşlemciniz nedir ?

Sorun tkinter paketi yüklemediğinden ötürü hata veriyor. Aşağıdaki komutu çalıştırın:
Kod:
pip install tk

Kurulumu doğrulamak için tk._test() işlevini kullanın. Referans için aşağıdaki kod bloğunu kullanın:
Kod:
import tkinter
tkinter._test()

Hocam bunun nedeni arkadaşın Python 2 üzerinde Python 3 syntaxı kullanmasındandır. Python 3 geçince düzelecek fakat windows 7 32 bit kullanıyor o yüzden yükleyemedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…