Linux Kaymak
Kilopat
Merhaba, Python dosyasını açıyorum, CMD ekranı açılıp kapanıyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin sorunu şimdi anladım. Python IDLE'yi açın oradaykrn kodunuzu yazdıktan sonra F5 ile derleyin bakalım olacakmı.Merhaba, Python dosyasını açıyorum, CMD ekranı açılıp kapanıyor.
Sonuna şunu ekleyin:
Python:while True: pass
Bunu yazarsanız, siz programı kapatmadığınız sürece çıkış yapmaz.
Ya da:
Python:input("ENTER tuşuna basarak çıkış yapabilirsiniz...")
Bunun ile de siz ENTER tuşuna basınca çıkış yapar.
Sorunun nedeni ise:
Siz kodu çalıştırınca işlem hemen size notunuzu gösterip kapanıyor. Eğer siz bir bekleme işlemi yapmazsanız kapanması normaldir.
İsterseniz belirli bir süre sonra kapanmasını da sağlayabilirsiniz, bunun için de "time.sleep()" modülünü kullanmalıyız.
İlk önce kodların başınayazarak "time" kütüphanesini işlemimize ekleyeceğiz.Python:import time
Kodun sonuna dayazabilirsiniz. Bu şekilde işlem bitince 5 saniye boyunca bekleyecek sonra kapanacaktır. "5" değerini değiştirerek bekleme süresini değiştirebilirsiniz.Python:time.sleep(5)
Orada bir şey yok hocam sadece arkadaş kodunu vermiş çıkış için ne yapılır onu sormuş yanlış anlamadıysam (?)
Python dosyasının olduğu dizine CMD'yi aç. Bunu CMD'ye giripMerhaba, Python dosyasını açıyorum, CMD ekranı açılıp kapanıyor.
cd dosya-dizini/
şeklinde yapabilirsin. Daha sonra kodun hatasını veya çıktısını görmek için py python-dosyasi.py
şeklinde komut çalıştır.Sorun haliyle belli aslında, kodun içeriğinde "wait", "sleep" veya "girdi" olmadığı için kod bloğu çalıştırıp exit yapıyor.Orada bir şey yok hocam sadece arkadaş kodunu vermiş çıkış için ne yapılır onu sormuş yanlış anlamadıysam (?)
Muhtemelen kodunuzda bekleme veya girdi işlevi yok, dolayısıyla sadece programını çalıştırıp kapanıyor. Sleep, while ila girdi metodu ile çözebilirsin.
Kaynak: Çözüldü: Python sorunu
Python 2 de Python 3 kodu ve syntaxı ile yazdığınızdan oluyor. Python 3.4 gibi sürümleri indirerek deneyin. İşlemciniz nedir ?Hepsini deniyorum şimdi.
Hata bu.
Hocam tkinter kodu için geçerli mi?
pip install tk
import tkinter
tkinter._test()
Hocam bunun nedeni arkadaşın Python 2 üzerinde Python 3 syntaxı kullanmasındandır. Python 3 geçince düzelecek fakat windows 7 32 bit kullanıyor o yüzden yükleyemedik.Sorun tkinter paketi yüklemediğinden ötürü hata veriyor.
Kod:pip install tk
Kurulumu doğrulamak için tk._test() işlevini kullanın. Referans için aşağıdaki kod bloğunu kullanın:
Kod:import tkinter tkinter._test()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.