Çözüldü Python açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, Python dosyasını açıyorum, CMD ekranı açılıp kapanıyor.
Sizin sorunu şimdi anladım. Python IDLE'yi açın oradaykrn kodunuzu yazdıktan sonra F5 ile derleyin bakalım olacakmı.

Muhtemelen kodunuzda bekleme veya girdi işlevi yok, dolayısıyla sadece programını çalıştırıp kapanıyor. Sleep, while ila girdi metodu ile çözebilirsin.
Sonuna şunu ekleyin:
Python:
while True:
    pass

Bunu yazarsanız, siz programı kapatmadığınız sürece çıkış yapmaz.

Ya da:
Python:
input("ENTER tuşuna basarak çıkış yapabilirsiniz...")

Bunun ile de siz ENTER tuşuna basınca çıkış yapar.

Sorunun nedeni ise:

Siz kodu çalıştırınca işlem hemen size notunuzu gösterip kapanıyor. Eğer siz bir bekleme işlemi yapmazsanız kapanması normaldir.

İsterseniz belirli bir süre sonra kapanmasını da sağlayabilirsiniz, bunun için de "time.sleep()" modülünü kullanmalıyız.
İlk önce kodların başına
Python:
import time
yazarak "time" kütüphanesini işlemimize ekleyeceğiz.
Kodun sonuna da
Python:
time.sleep(5)
yazabilirsiniz. Bu şekilde işlem bitince 5 saniye boyunca bekleyecek sonra kapanacaktır. "5" değerini değiştirerek bekleme süresini değiştirebilirsiniz.

Kaynak: Çözüldü: Python sorunu

Merhaba, Python dosyasını açıyorum, CMD ekranı açılıp kapanıyor.
Python dosyasının olduğu dizine CMD'yi aç. Bunu CMD'ye girip cd dosya-dizini/ şeklinde yapabilirsin. Daha sonra kodun hatasını veya çıktısını görmek için py python-dosyasi.py şeklinde komut çalıştır.

Dosya Ekleri

• hata.PNG
    hata.PNG
    25,5 KB · Görüntüleme: 369
Hepsini deniyorum şimdi.
Hata bu.

Hocam tkinter kodu için geçerli mi?
Python 2 de Python 3 kodu ve syntaxı ile yazdığınızdan oluyor. Python 3.4 gibi sürümleri indirerek deneyin. İşlemciniz nedir ?

Sorun tkinter paketi yüklemediğinden ötürü hata veriyor. Aşağıdaki komutu çalıştırın:
Kod:
pip install tk

Kurulumu doğrulamak için tk._test() işlevini kullanın. Referans için aşağıdaki kod bloğunu kullanın:
Kod:
import tkinter
tkinter._test()

Sorun tkinter paketi yüklemediğinden ötürü hata veriyor.
Kod:
pip install tk

Kurulumu doğrulamak için tk._test() işlevini kullanın. Referans için aşağıdaki kod bloğunu kullanın:
Kod:
import tkinter
tkinter._test()
Hocam bunun nedeni arkadaşın Python 2 üzerinde Python 3 syntaxı kullanmasındandır. Python 3 geçince düzelecek fakat windows 7 32 bit kullanıyor o yüzden yükleyemedik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı