Python bitirmeden Java'ya geçmek mantıklı mı?

ouxx

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, üniversite başlamadan 1 ay önce yani yaz tatilinin son ayında Python başladım ve hâlâ bitirmedim. (ileri seviye fonksiyonlar, dosya işlemleri ve OOP kaldı. Basit fonksiyonlar ve modülleri biliyorum). Üniversite de ise Java'ya giriş yaptık. Tamamen Java'ya dönmeli miyim yoksa Python'u öğrenene kadar Java'yı üniyle beraber mi götürmeliyim? (eğer Python bırakırsam sadece Java'ya odaklanmayı düşünüyorum.) Yardımcı olursanız sevinirim. Hayırlı forumlar.

Bırakmamalısınız. Kodlamada ne kadar çok dil o kadar avantaj sağlar size.
Baştan aşağı yanlış bilgi.

Python ve Java'nın dinamikleri komple farklı. Siz, ne yapmak istiyorsanız o alandaki yaygın kullanılan dil üzerinde uzmanlaşmalısınız. Bugün web alanında javascript frameworkleri, oyun için C++ veya C# gibi diller yaygın tercih ediliyor mesela. Backend ve low level için Go yükseliyor yani tek doğru yok. Okullar ise standart yıllardır aynı şeyleri anlatıyor. Bir temel vermek amacıyla anlatıyorlar. Okuldaki dilde öğrenecekleriniz az çok diğer dillerde de geçerli olan temel bilgileri kapsayacak, özellikle Java'da nesne tabanlı programlamayı muhtemelen daha detaylı ve doğru öğreneceksiniz.

Dil değil dil ile yapılacak olan iş öğrenilir, bir süre sonra zaten tüm dillerin sadece syntax yapısı ve bazı özellikleri değişiyormuş gibi gelecek. Programlama mantığı özünde aynı kalır genelde.

Universitede Javaya giris yapmamissinizdir.

Java kullanarak programlamaya giris yapmissinizdir, dil ogretilmez fakultede.

O yuzden olaya "Python'i birakip Java'ya gecmek" gibi bakma. Bir seyi birakmiyorsun, temel ogreniyorsun. Temellerini ogrenir, programlama paradigmalarini kavrarsan istedigin yeni dili 2 gunde ogrenirsin.

Yazilim muhendisligi egitimi sirasiyla A dilinin, sonra B dilinin sonra C dilinin ogrenildigi bir disiplin degil. Cok dil bilen daha iyi muhendis degil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı