Python öğrenmek vs. C'ye başlamak

ucserin

Hectopat
Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
570
Çözümler
1
Merhaba, bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. İlk dönem programlama derslerine Python ile başladık fakat okulun yanında tam zamanlı olarak çalıştığım için derslere pek ağırılık veremedim, ancak sınavdan sınava geçecek kadar çalışabildim. Yani anlayacağınız çat pat biliyorum Python. İkinci dönem ise C ile devam edeceğiz programlama derslerine. Sorum ise şu baştan başlayarak düzgün bir şekilde Python mu öğreneyim okullar açılana kadar yoksa Python'u şu anlık bir kenara bırakıp 2. döneme hazırlanmak için C'ye mi başlamalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kariyer hedeflerine göre değişkenlik gösterebilecek bir soru fakat C'yi ne kadar iyi öğrenirsen diğer dilleri öğrenmen daha kolay olur o yüzden C'ye başla derim.
 
Selam, ben okulu en çabuk nasıl bitirecekseniz o şekilde ilerlemeniz taraftarıyım. Okulda öğretilen ile iş hayatında farklar olduğu için C ile devam edin bence...
 
Hocam üniversitelerde verilen programlama derslerinin kapsamlı ve zor olduğunu düşünmüyorum. Python hiç bilmeseniz bile C'yi okul ile beraber götürüp öğrenebilirsiniz, şimdiden çalışmaya gerek yok.
Python tam öğrenmeden C'ye geçmek sıkıntı yaratır Python'u eksiksiz öğrenin.
Bence hiç alakası yok.
 
Python tam öğrenmeden C'ye geçmek sıkıntı yaratır Python'u eksiksiz öğrenin.
Hocam arkadaş 1. sınıf öğrencisi henüz. Bir dili eksiksiz öğrenmesi çok zor ve şu an için gereksiz. Her dil hakkında fikir sahibi olması gerek. Ayrıca Python ile C'nin bağlantısını anlayamadım.
 

Geri
Yukarı