Çözüldü Python'da istenilen if nasıl oluşturulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Yapamadım. Böyle bir şey yapmaya çalıştım ama olmadı, crack demesem bile öyle dedi:
istenilmeyen_kelime=["crack"] input("En sevdiğiniz kelime") if "crack"in istenilmeyen_kelime: print("No, no, crack yok.") else: print("geç")
Siz kullanıcıdan aldığınız input'u kullanmamışsınız ki; kendiniz array oluşturup, array içindeki eleman var mı diye tekrar kontrol etmişsiniz.

Python:
kelime = input(">")
if "crack" in kelime:
    print("Crack kelimesi var")
else:
    print("Yok")

Yapamadım. Böyle bir şey yapmaya çalıştım ama olmadı, crack demesem bile öyle dedi:
istenilmeyen_kelime=["crack"] input("En sevdiğiniz kelime") if "crack"in istenilmeyen_kelime: print("No, no, crack yok.") else: print("geç")

Siz kullanıcıdan aldığınız input'u kullanmamışsınız ki; kendiniz array oluşturup, array içindeki eleman var mı diye tekrar kontrol etmişsiniz.

Python:
kelime = input(">")
if "crack" in kelime:
else:
    print("Yok")

Çözüm

Python:
kelime = input(">")
if "crack" in kelime:
else:
    print("Yok")
Kusura bakmayın, Python'u unutmuşum. Çok teşekkürler, sorunum çözüldü.

Kusura bakmayın, Python'u unutmuşum. Çok teşekkürler, sorunum çözüldü.

Case sens. Dikkat etmeyi de ihmal etme.

1691330092284.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı