Q9500 fazla ısınması

vlkn00

Hectopat
Quad Core Q9500 işlemcim var.
Yaklaşık 3 hafta öncesine kadar boşta 30-40, yükte 50-60 derecelerinde kullanıyordum. Son 3 hafta içerisinde boşta 50'nin altına düşmüyor, tarayıcıyı açtığımda bile 70leri görüyordu. Fanımın ayaklarının ikisi kırıktı bundan olabileceğini düşünüp yeni ayaklar aldım ve taktım. Ancak sorun hâlâ devam ediyor. Kasamın hava sirkülasyonu pek iyi değil, sadece arkada egzoz fanı var. İşlemcimin fanı stok Intel fan. Sorunu çözmek için ne yapabilirim danışmak istedim. Şimdiden teşekkürler.
Ekran görüntülerinde kullanımlar ve dereceler gözüküyor. Herhangi bir oyun açmadım, sadece tarayıcıda birkaç sekme açtım ve derece 77'yi gördü. Valorant oynarken 90'lara kadar çıktı. Zararı olabilir diye düşünüyorum.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Hocam yanlış anladınız, benim önceden kullandığım macunda ucuzdu ama bu kadar yükselmiyordu dereceler. Farklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. 3 haftadır yaşıyorum diye belirttim konuda zaten.

Dediğim gibi termal macun alıp deneyeceksiniz, dersen ben termal macun almayacağım elimde var belirttiğim kule soğutmayı al.

Tek bir darbeden ötürü bu kadar sıcaklık artmaz eğer fana bir zarar vermediysen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı