QP Bilişim'den aldığım klavyenin bir tuşu bozuk çıktı

phenex

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
Buraya yaşadığım problemleri yazmak adet oldu. :) sıfırdan yeni bir sistem topladığım için son birkaç ayda Web'den bolca bilgisayar parçası alışverişim oldu. Ama sistemi bitirdim. Yine bir sorunum var. Bu tarz sorun yaşayanlara da ileride rehber niteliğinde konular olmasını diliyorum.
Kendime geçen hafta QP Bilişim'den mekanik klavye sipariş ettim. 12 şubat 2021 cuma günü kargo eve gelmiş. Ürünü daha dün açtım ve kullanmaya başladım. Fakat klavyede yazı yazarken çok geçmeden Caps Lock tuşunun bozuk olduğunu fark ettim. (Caps Lock'u kullanmam gereken ilk anda fark ettim.) Tuştaki problem şu; normal kullanım esnasında tuş basmıyor, bilinçli bir şekilde köşesinden basarsan basıyor. Ama hususi olarak kontrollü basacaksın ki öyle basıyor. Onun dışında ortasından falan basınca basmıyor.

Aynı zamanda normal kullanım esnasında da doğal olarak bastığında aktif olmuyor. Yani çoğunluk basmıyor- yerini tutturursan basıyor, basınca da yine kapatma derdi gibi bir durum var. Dün hemen QP Bilişim'e konuyu söyleyerek ne yapabiliriz diye mail attım. Bana ürünü yollayın ve teknik servise gönderelim diye mail attılar ama benim hatam olmayan bir durumda ürünümün teknik servise girip onarılmasını istemiyorum. Ayrıca teknik servisle de vakit kaybetmek istemiyorum. Bugün atmış olduğu yanıta karşılık görseldeki cevabı yolladım ve sorunun videosunu çekip onu da ek olarak gönderdim.

Bu süreçte ne yapabilirim? Ürünün teknik servise gitmesini istemiyorum, ya sıfır ürünle değişim istiyorum ya da mecburi iade istiyorum. Yoksa Caps Lock'u önemsemeyip bu şekilde kullanmaya devam mı edeyim?
Klavye modeli: Corsair K70 RGB MK. 2 Cherry MX Red yaklaşık 1150 TL bedelinde.

Üstteki mesaj benim durumu bildirmemden sonra gönderdikleri cevap, alttaki mesaj ise bugün benim dönüş yaptığım mesaj. Henüz cevap alamadım. Bu konuda ne gibi haklarım var?

yazisma.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İncehesap bana aynısını yaptı 3 ay önce, 27 Kasım'dan bugüne sorunlu olan kulaklığımı değiştirmek yerine servise gönderdiler. Sonuç çıkmayınca Corsair Global'den destek aldım ve kulaklık 1 hafta önce elime ulaştı. Kutunun orijinalliğiymiş falan bozulunca değişim yapmıyorlarmış! Bozuk ürünü kakaladılar yani. THH ile uğraşacak vaktim olmadığı için kabullenip yurt dışından yenisini getirttirdim. Tavsiyem ürün bozuk olduğu için değil de 14 gün hakkınızı kullanarak iade etmeniz, en hızlısı o oluyor. Yoksa satıcılar teknik servise yönlendirip uğraştırabiliyorlar.

Satıcının teknik servise yollama hakkı var, dediğiniz gibi tuş bozuksa teknik servis değişim/iadenizi sağlayacaktır.
Evet fakat benden kaynaklı bir hata olmadığı için ben daha ürünü kullanamadan arızalı gelen bir ürünün teknik servise gidip tamir görüp elime ulaşmasını istemiyorum. Ayrıca teknik servis süresi de cabası.
İncehesap bana aynısını yaptı 3 ay önce, 27 Kasım'dan bugüne sorunlu olan kulaklığımı değiştirmek yerine servise gönderdiler. Sonuç çıkmayınca Corsair Global'den destek aldım ve kulaklık 1 hafta önce elime ulaştı. Kutunun orijinalliğiymiş falan bozulunca değişim yapmıyorlarmış! Bozuk ürünü kakaladılar yani. THH ile uğraşacak vaktim olmadığı için kabullenip yurt dışından yenisini getirttirdim. Tavsiyem ürün bozuk olduğu için değil de 14 gün hakkınızı kullanarak iade etmeniz, en hızlısı o oluyor. Yoksa satıcılar teknik servise yönlendirip uğraştırabiliyorlar.
Ürünün kutusunda ya da kargolanmasında bir problem yoktu. Özenli bir şekilde ulaştırdılar. Zaten bu firmadan PSU alışverişim de olmuştu geçen ay. Sorunsuz geldi, kullanıyorum.

Evet fakat benden kaynaklı bir hata olmadığı için ben daha ürünü kullanamadan arızalı gelen bir ürünün teknik servise gidip tamir görüp elime ulaşmasını istemiyorum. Ayrıca teknik servis süresi de cabası.

Ürünün kutusunda ya da kargolanmasında bir problem yoktu. Özenli bir şekilde ulaştırdılar. Zaten bu firmadan PSU alışverişim de olmuştu geçen ay. Sorunsuz geldi, kullanıyorum.
QP kaliteli firmadır, çoğunlukla müşterinin tarafına karar verir. Vakit kaybetmek istemiyorsanız Corsair Global'e ticket atın. Öncelikle size yeni ürün satmış gibi klavyenin fiyatını kartınızdan çekecekler, yeni gönderdikleri ürün elinize ulaşınca üzerine yatma ihtimalinize karşı siz de bozuk ürününüzü gönderdiğinizde para iadenizi tekrar yapabilirler. Bu süreçte eski klavyenizle zaman geçirmek zorundasınız, bu durumda en mantıklısı bu. Bu olaydan haberim yoktu, ben bayağı süre kulaklıksız kaldım. Bahsettiğim yol müşteriyi en az zararla çıkaran yol bence, bunu da aklınzda bulundurun.

QP kaliteli firmadır, çoğunlukla müşterinin tarafına karar verir. Vakit kaybetmek istemiyorsanız Corsair Global'e ticket atın. Öncelikle size yeni ürün satmış gibi klavyenin fiyatını kartınızdan çekecekler, yeni gönderdikleri ürün elinize ulaşınca üzerine yatma ihtimalinize karşı siz de bozuk ürününüzü gönderdiğinizde para iadenizi tekrar yapabilirler. Bu süreçte eski klavyenizle zaman geçirmek zorundasınız, bu durumda en mantıklısı bu. Bu olaydan haberim yoktu, ben bayağı süre kulaklıksız kaldım. Bahsettiğim yol müşteriyi en az zararla çıkaran yol bence, bunu da aklınzda bulundurun.
Eski klavyem yok dediğim gibi sıfır sistem kurdum, laptop kullanıcısıydım. Her şekilde klavyesiz vakit geçireceğim, bu yüzden bunu minimuma indirmek istiyorum. Ayrıca bana gelecek ürünün benden kaynaklı hata olmadığından teknik servis müdahalesi görmesini istemiyorum.

Eski klavyem yok dediğim gibi sıfır sistem kurdum, laptop kullanıcısıydım. Her şekilde klavyesiz vakit geçireceğim, bu yüzden bunu minimuma indirmek istiyorum. Ayrıca bana gelecek ürünün benden kaynaklı hata olmadığından teknik servis müdahalesi görmesini istemiyorum.
Eski klavye dediğim tuşu bozuk olan. Olay şöyle işliyor:
  1. Corsair Destek ürünün bozuk olduğunu kabul ederse -ki yabancı destek çok yardımcı olur- kartınızdan geçici süreliğine para çekiyorlar.
  2. Yeni ürünü ücretsiz bir şekilde kargoluyorlar.
  3. Ürün elinize ulaşınca bozuk klavyeyi ücretsiz olarak onlara kargoluyorsunuz. Kargolamayıp ikisinin de üstüne yatma ihtimaline paranızı çekmişlerdi. Bozuk olan onlara ulaştıktan sonra paranız iade ediliyor ve yeni klavyenizle mutlu oluyorsunuz :)

Türkiye'de işiniz maalesef biraz zor, bozuk olan ürünü direkt servise yönlendiriyorlar. İşte bu yüzden sorunlu bir ürünle karşılaşırsanız bir dahakine "beğenmedim" diyerek iade edin. Ben acı bir tecrübeyle yaşadım işte.

Teşekkür ederim bunun için iletişime geçip deneyeceğim.
Durum güncellemesi yapayım;
Arkadaşlar aldığım klavyeyi QP Bilisim'e -söyledikleri gibi- teknik servis için geri gönderdim. Kutuyu çok özenli bir şekilde paketleyip içerisine de durumu anlattığım bir not kağıdı koyarak ürünün benden taraflı bir hata olmadığı için sıfırı ile değişimini ya da bu mümkün değilse iadesini istediğimi söyledim. 15 gün oldu hiçbir bildiri yok. Geçen hafta arayıp sordum teknik servisten bilgi gelince ona göre bana da bilgi verilecekmiş.
Teknik servis yavaş işliyor fakat ben neredeyse 1.500 TL değerinde bir ödeme yaparak klavye satın alıyorum, Corsair marka mekanik bir klavyenin tek tuşunun geldiği gibi kullanıcı tarafından bozulması pek olağan bir durum değil ki zaten tuş tam bozuk değil bir basıyor bir basmıyor. Hatalı olarak bana gelmiş ve ben 15 gündür üründen mahrumum. Bir de bana teknik servisten kullanıcı hatası bu diyerek ürünü geri gönderme ihtimalleri de var.
Aynı zamanda 15 gün önce Corsair Global desteğe de bildirimde bulundum ve bana klavyenin birebir değişiminin yapılması gerektiğini ve bu söylediklerini bayiye söylememi istediler. Bu arada QP Bilisim Corsair'in sitesinde yetkili satıcısı olarak geçmekte. Corsair, eğer böyle bir şey yapmazlarsa kendilerinin ürünün sıfırını bana tedarik edeceklerini söylediler. Geçen hafta QP Bilisim'i durum bilgisi almak için aradım ve aradığımda Corsair desteğe durumu bildirdiğimi ve bana değişim yapmanız gerektiğini söylediler dediğimde kendilerinin öyle bir şey yapmadıklarını, bu gibi durumlarda önce teknik servise gönderdiklerini söylediler.
Şunu söylemek istiyorum, QP Bilisim yetkili satıcı olduğu için orayı tercih ettim. Web alışverişlerinde herhangi bir sıkıntıyı minimuma indirmek için olabildiğince güvenli yerleri tercih etmeye çalışıyorum. Fakat yetkili bir satıcının bile böyle bir durumda beni bu şekilde mağdur etmesini doğru bulmuyorum. Ben sıfır sistem topladım ve 15 gündür klavyem olmadığı için ayriyeten "geçici" olarak idare etmesi için yeni bir klavyeye daha para verdim.
Açıkçası bu alışverişten hiç memnun kalmadım, klavyeye ödediğim ücret de az bir miktar değil, doğal olarak isteğimde de son derece haklıyım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı