Quantom dot vs nano IPS

mars3418

Femtopat
Katılım
17 Mart 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar herkese ilk kez bu siteyi kullandığım için hatalarım olabilir şimdiden kusuruma bakmayın. Yaz tatili RTX3070 i7 10700K başta olmak üzere bir sistem toplayacağım fakat monitör olarak çok kararsızım her türlü oyunu oynuyorum ama görüntüye de önem veririm özellikle renklere. Aklımda iki seçenek var:

1)MSI 27" Optix MAG274QRF-QD 165Hz 1ms 2X HDMI DP G-Sync IPS wqhd Gaming monitör.

2)ViewSonic 27" XG270qg 165Hz 1ms HDMI DP nano IPS QHD G-Sync Gaming monitör.

İkisinin özellikleri hemen hemen aynı fakat birisi nano IPS diğerininde quantum dot teknolojisi var bunlardan hangisi daha iyidir sizce hangisini almak benim için daha mantıklı olur özelliklerini ve farklılıklarını açıklayarak anlatırsanız çok sevinirim. Fiyat farkı benim için önemli değil arkadaşlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Televizyonlarda bu iki etmen daha önemli fakat monitörlerde daha çok gösterebileceği renk gamutu ele alınmalı.
Viewsonic %90 ARGB ve 10bit iken MSI %100 ARGB ve 10 bit. Burada 10 bit monitörlerin %92 üstü ARGB gamuta sahip olması gerektiğini ele alırsak MSI daha canlı ve doğru renk(kalibrasyon değerlerine göre) gösteriyor.
Şanslısın ki RTİNGS incelemiş. Aslında Viewsonic %85 ARGB gamutu sunuyor :( ve MSI kutudan çıktığı haliyle aşırı yüksek doygunlukla çıkıyor. RTİNGS'in verdiği kalibre değerler odanın aydınlığına uygunsa MSI almanı öneririm. Eğer ki değilse yine MSI almanı öneririm. Ne de olsa kalibrasyon değerleri elinde var.
İki monitörün de Delta E(renk sapması) kalibrasyondan önce yüksek iken kalibrasyon sonrası yaklaşık ikiye düşmüş (iyi bir değer).
Özet olarak bahsettiğiniz teknolojiler televizyonlar için önemliyken, monitörler için renk gamutu daha önemli. Bu nedenle MSI %100 ARGB sunduğu için, MSI monitörü almanızı öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı