R3 1200 ve GTX 1050 Ti sistem nasıldır?

5000TL ve eski sistemi verdim. Eski sisteme göre kat kat iyi FPS vermesine rağmen neden kötü olduğunu düşünüyorsunuz ? Arkadaşlarım da böyle diyor ama niye dediklerini bilmiyorum.
Şimdi size teker teker anlatayım. Eski sistemden daha iyi (oyun) performansı vermesinin sebebi ekran kartının daha iyi olması. Eski sisteminizdeki İ7 6700K modeli R3 1200 modelinde bariz çok daha güçlü bir modeldir. Eğer kim size R3 1200 daha güçlü dedi ise afedersiniz ama donanımdan bir halt anladığı yok. Bir şey daha eklemek istiyorum RX 570 modeli GTX 1050 Ti modelinden daha performanslı olup daha ucuza bulunabiliyor.

5000TL ve eski sistemi verdim. Eski sisteme göre kat kat iyi FPS vermesine rağmen neden kötü olduğunu düşünüyorsunuz ? Arkadaşlarım da böyle diyor ama niye dediklerini bilmiyorum.
Eski sistemle niye kıyaslıyorsun güzel kardeşim sistemini yeniliyorsun tabiki daha iyi alman lazım sorun şu ekran kartın olsun işlemcin olsun anakartin olsun girişin girişi 16gb ram varken 8 almissin mhz tabiki önemli ama gb daha önemli.Kısacası çok düsük fiyatlara alınması gereken bir sistemi çok pahalıdan almissin.

Bir de bilgisayarcı bana RX 590 ya da 1050ti takalım ikisi de aynı para ama ben 1050ti tavsiye ederim demişti. Bu mesaja göre RX 590 daha iyi mi oluyor ?
Şimdi size teker teker anlatayım. Eski sistemden daha iyi (oyun) performansı vermesinin sebebi ekran kartının daha iyi olması. Eski sisteminizdeki İ7 6700K modeli R3 1200 modelinde bariz çok daha güçlü bir modeldir. Eğer kim size R3 1200 daha güçlü dedi ise afedersiniz ama donanımdan bir halt anladığı yok. Bir şey daha eklemek istiyorum RX 570 modeli GTX 1050 Ti modelinden daha performanslı olup daha ucuza bulunabiliyor.

Neyse bu arkadaşa da sigara yakayım, Elindeki sistemi 2300-2400 TL'ye satsaydın keşke kardeşim. Sonrasında 5000 TL daha koyup, RTX 2060S veya 5700-5700XT'li sistem toplasaydın. Şahsen suç sende, Neden araştırmadan karar veriyorsun.

Yaklaşık 3 sene önce topladığımız sistem artık çok düşük FPS verdiği için değiştirme kararı verdim. Bilgisayarcıyla anlaştık. Elimdeki sistemi ve monitörü ona 1500 TL fiyata sattım, üzerine 5000 TL daha ekleyerek bir sistem ve 144Hz bir monitör dizdirdim ve satın aldım. Arkadaşlarıma söylediğimde sistem berbat olmuş diyorlar ama ben şuan gayet iyi FPS alabiliyorum. Bir arkadaşım burada konu açmamı tavsiye ettiği için hesap açıp bu konuyu yazdım. Eski ve yeni sistemi aşağıya yazıyorum.

Eski sistem:
İşlemci: İ7 6700K
Anakart: Asus bir anakart ama modelini bilmiyorum
Ekran kartı: R7 240
RAM: 16GB 2133MHz
Depolama: 2TB HDD
Kasa: Sıradan bir kasaydı, marka Corsair herhalde.

Yeni sistem:
İşlemci: R3 1200 (Yeni olduğu için İ7 işlemciyi çok rahat geçer dedi.)
Anakart: MSI A320
RAM: 8GB 3200 MHz (GB önemli değil MHz önemli dedi adam ama emin olamadım.)
Ekran kartı: MSI 1050ti
Depolama: 120GB SSD ve 2TB HDD
Kasa. Power Boost RGB kasa
Adam i7 yi rahat geçer dedi demissin adam haksız sayılmaz ama ama doğruda değil cünkü 9 nesil var i7 seneler öncesinin i7 sini tabi geçer.Sana şu kadar diyeyim o bilgisayarciya birdaha gitme eski sistemini alabiliyorsan hatta geri al.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı