Merhabalar arkadaşlar. Yeni bir bilgisayar topladım PUBG Lite Ultra'ya alınca ekran anlık olarak bulanıklaşıyor düzeliyor ve kasadan tiz sesleri geliyor, 10-15 saniye sonra da bilgisayar kapanıyor ancak fanlar çok güçlü bir şekilde çalışıyor. Bazıları sorunun ekran kartında olduğunu bazıları ise PSU'nun kartı yeterli olarak besleyemediğini söyüyor.
Sistemim:
R3 1200.
RX 470.
A320 S2H anakart.
8 GB 3000 MHz RAM.
Aerocool VX Plus 500W PSU.
Sanırım anlamanız da bir sorun var. Halbuki lise sayısal konuları bunlar. Bir işlemciye ne kadar yük binerse o kadar güç harcar bunlar doğru orantılıdır. Aynı şey ekran kartı içinde geçerli. Daha güçlü bir işlemci fazla yük binmediği için bu seviyedeki işlemciye göre daha az kaynak tüketir.
Sanırım anlamanız da bir sorun var. Halbuki lise sayısal konuları bunlar. Bir işlemciye ne kadar yük binerse o kadar güç harcar bunlar doğru orantılıdır. Aynı şey ekran kartı içinde geçerli. Daha güçlü bir işlemci fazla yük binmediği için bu seviyedeki işlemciye göre daha az kaynak tüketir.
İyide yazdığınız ilk mesajda güç kelimesi geçmiyor Şaka gibi bende diyorum ki kullandığı monitörden oluyor bu. Monitör üçlü prize kısa devre yaptırıp sistemi kapatıyor hatta (!)
Lite versiyonu bilemem diye eklemişim farkındaysanız söylediğim müsait olmadığı kısmı da diğer büyük grafikli oyunlar farkındaysanız. Neyse tartışmaya 1668567söyleyeyim büyük ihtimal sorun PSU'dan kaynaklıdır.
Bazı programlar yazılımsal olarak sorun yapıyor tam nedenini bilmiyorum. Bilgisayarı ilk aldığımda winrar'ı açtığımda ekran gidiyordu. Görev yöneticisine dönünce düzeliyordu
Lite versiyonu bilemem diye eklemişim farkındaysanız söylediğim müsait olmadığı kısmı da diğer oyunlar farkındaysanız. Neyse tartışmaya girmek istemiyorum. Ama şunu söyleyeyim büyük ihtimal sorun PSU'dan kaynaklıdır.