R3 2200G ve GTX 1650 Super sistemde darboğaz nasıl engellenebilir?

gospode

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarı 2 senedir kullanıyorum AMD Ryzen 2200G 1650 Super 16 GB RAM 240GB SSD 1TB HDD bulunmakta ve Rainbow oyununu da 1 senedir oynuyorum ve artık Rainbow'da droplar FPS düşmesi kasma ve donma olmaya başladı stabil olarak Rainbow da 120-140 arası bir FPS alıyordum ama 2 haftadır olan bu neden yüzünden FPS 60 kadar düşüyor ama bir anda düşüyor sesler takılıyor ve sanki TP atar gibi oluyor. Bu sorun Valorant'ta da olmaya başladı. Sizce neden yeni işlemci, şu an alamam başka çözümler lazım. Belki düzelir diye dün format attım ama sorun hâla devam ediyor, bilen olursa lütfen yardım etsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik ayarlarını sana zahmet paylaşır mısın? FPS değerlerinde ilk görselde çok bir problem görünmüyor, grafikler düşükte kalmış olabilir. İkincisinde ise drop yemişsin sanırım, disk kaynaklı bir durum da ayrıca söz konusu olabilir.
Grafikler full low filtreleme 4x 1440x900 res

Son düzenleme:
Neden full low? Ayrıca görseldeki gibi 110'lardan 3 PS'e düşüş az da olsa oluyor mu hiç? 1080p monitör kullanıyorsan çözünürlüğü 1920x1080'e çekip ayarları yüksekte tutmanı öneririm, oyunu Steam'den de oynuyorsan VULKAN API'yi de ile de ayrıca çalıştırmayı deneyebilirsin.

valorant'a 200 fpsten bir anda drop girip fpsim tekrardan yükseliyor bu olay beni çok tilt ediyor
Neden full low? Ayrıca görseldeki gibi 110'lardan 3 PS'e düşüş az da olsa oluyor mu hiç? 1080p monitör kullanıyorsan çözünürlüğü 1920x1080'e çekip ayarları yüksekte tutmanı öneririm, oyunu Steam'den de oynuyorsan VULKAN API'yi de ile de ayrıca çalıştırmayı deneyebilirsin.
Önceden öyle oynuyordum çünkü herhangi bir sorun olmuyordu monitör 900p 1080p değil

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı