R3 3100 fanı vidası gevşemesi FPS düşmesine sebep olur mu?

Reflect

Decapat
Katılım
7 Kasım 2020
Mesajlar
141
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaslar, simdi benim Ryzen 3 1200 vardi. FPS düşmesi oluyor diye yeni islemci aldim, degistirdim R3 3100'le. Yine FPS düşmesi vardi. Bir tane PC'ciye goturdum, diyor yalama yapmis. Bir de stok fandaki vidayi cok sikmisim diye atiyorumus. Bu sizce FPS düşmesi yaparmi (RX 570'e)?
 
Yani aklıma gelen senaryo şu olurdu hocam olsa olsa: İşlemci üzerindeki fanın gevşemesi, blokla tam kontak kuramaması sonucu zayıf soğuma performansı ve ısınan işlemcinin frekans kısması, sonuç olarak da FPS düşmesi. En extreme senaryo bu kafamdaki.
 
Yani aklıma gelen senaryo şu olurdu hocam olsa olsa: İşlemci üzerindeki fanın gevşemesi, blokla tam kontak kuramaması sonucu zayıf soğuma performansı ve ısınan işlemcinin frekans kısması, sonuç olarak da FPS düşmesi. En Extreme senaryo bu kafamdaki.

Hiçbir fan da isinma yoktu. Tam baski yapmadigi için FPS düşmesi oluyor soyledi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar soğutucu bloğa tam otursa da oturmasa da ısınma sorununu yaşamadığınızı düşünelim, o halde fps drop için yeni driver kurulumu deneyebilirsiniz, aktifleştirmedinizse bios'tan memory XMP ayarlarına bakabilirsiniz, forumda bolca konu var bu alanda
 
Fanlar soğutucu bloğa tam otursa da oturmasa da ısınma sorununu yaşamadığınızı düşünelim, o halde FPS düşmesi için yeni driver kurulumu deneyebilirsiniz, aktifleştirmedinizse BIOS'tan Memory XMP ayarlarına bakabilirsiniz, forumda bolca konu var bu alanda.

DDU yaptim ben tam olarak yani butun driverleri silip yeniden yukledim BIOS'da da yukledim ama ayni sorunlar vardi. Bir de GPU bosta 50 derece yukde 85 oldu.
 
DDU yaptim ben tam olarak yani butun driverleri silip yeniden yukledim BIOS'da da yukledim ama ayni sorunlar vardi. Bir de GPU bosta 50 derece yukde 85 oldu.
Sıcaklık değerleriniz yüksek görünüyor. FPS drop bundan kaynaklanıyor muhtemelen. Kasa içi hava akımını sağlayabilir ya da elden geliyorsa macun yenileyebilirsiniz
 
Sıcaklık değerleriniz yüksek görünüyor. FPS düşmesi bundan kaynaklanıyor muhtemelen. Kasa içi hava akımını sağlayabilir ya da elden geliyorsa macun yenileyebilirsiniz.

Daha 7 aylik GPU'da isinma var CPU'da da yeniledim zaten hava akisi gayet iyi yandakj tamlerli cami açtım ama etkisi olmadi oradakinler sicaklik gayet norlam vs dediler ama sicaklik onceden boyle degil icine vs bakiyorum tozlanma cok goremedim.
 

Geri
Yukarı