Çözüldü R3 3100 sistem yavaş açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Roma
Herkese selam. GameGaraj Aquarius sistemi özelleştirerek aldım. Özellikler imzada yazıyor ama tekrar yazayım.

AMD Ryzen 3 3100
BIOSTAR B450MH
Palit GTX 1660 Super
Crucial Ballistix 8x2 3000 MHz CL15
Crucial BX500 240 GB
Darkflash Aquarius Kasa
Darkflash Aigo 650W 80+ PSU

Sorun şu şekilde, bilgisayarın güç tuşuna bastığımda çok güçlü bir fan sesi geliyor ve ekran kartının ışığı yanıyor. Ardından ses kesiliyor ve ekran kartının ışığı sönüyor. Ses bir daha geliyor, ekran kartı yine yanıyor ve aynı şekilde tekrar sönüp ses kesiliyor. Ve yine bir daha ses çıkıyor, ekran kartının ışıkları yanıp sönüyor ve bilgisayar açılmaya başlıyor. Ve toplam açılma süresi 27 saniyeye dayanıyor. Aynı SSD'yi eski laptopumda kullanırken 5-8 saniyede açılıyordu ve görev yöneticisinde son BIOS zamanı 4-5 saniye oluyordu. Şu an orada yeni bilgisayarımda 15.8 saniye yazıyor. BIOS, chipset ve ekran kartı güncel. CSM kapalı; SSD, SATA 4 portuna bağlı. SATA 1'e bağlasam bir şey değişir mi acaba? 🤔
Edit: Fast boot açık. Ayrıca bir şey daha farkettim sistem kapalıyken kulaklığın ışığı yanıyor klavyeye birkaç defa basınca ışıkları yanıyor aynı şekilde mouse da öyle. Ancak klavyenin numlock ışığı yanmıyor. Bunun sebebi nedir?

Son düzenleme:
Herkese selam. GameGaraj aquarius sistemi özelleştirerek aldım. Özellikler imzada yazıyor ama tekrar yazayım.

AMD Ryzen 3 3100.
BIOSTAR B450MH.
Palit GTX 1660 Super.
Crucial Ballistix 8x2 3000 MHz CL15.
Crucial BX500 240 GB.
Darkflash aquarius kasa.
Darkflash aigo 650W 80+ PSU.

Sorun şu şekilde, bilgisayarın güç tuşuna bastığımda çok güçlü bir fan sesi geliyor ve ekran kartının ışığı yanıyor. Ardından ses kesiliyor ve ekran kartının ışığı sönüyor. Ses bir daha geliyor, ekran kartı yine yanıyor ve aynı şekilde tekrar sönüp ses kesiliyor. Ve yine bir daha ses çıkıyor, ekran kartının ışıkları yanıp sönüyor ve bilgisayar açılmaya başlıyor. Ve toplam açılma süresi 27 saniyeye dayanıyor. Aynı SSD'yi eski laptopumda kullanırken 5-8 saniyede açılıyordu ve görev yöneticisinde son BIOS zamanı 4-5 saniye oluyordu. Şu an orada yeni bilgisayarımda 15.8 saniye yazıyor. BIOS, chipset ve ekran kartı güncel. CSM kapalı; SSD, SATA 4 portuna bağlı. SATA 1'e bağlasam bir şey değişir mi acaba? 🤔

SSD için SATA 4 portu biraz uzakta kalıyorsa SATA 1'e bağlayın. Hızli açma ayarı vardı nereden yapılıyordu hatırlamıyorum ama Fast Boot diye geçiyor onu uygulayın. BIOS ayarlarını yapmayı biliyorsanız BIOS ayarlarınızı kontrol edin.

Arkadaşlar sorunu çözdüm. XMP kapattım ve sıkıntı ortadan kalktı, yalnız RAM'lerim 3000 MHz olmasına rağmen 2667'de kullanmak zorunda kalacağım yapçak bir şey yok artık :/ XMP açıkken görev yöneticisinde çoğu kişide 2933 MHz gözükürken bende 3000 yazıyordu direkt, oradan sezmiştim bir terslik olduğunu zaten.
@EmreBey75 yardımın için sağ ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı