R3 3100 sistemin donması

MertBilgilendi

Hectopat
Katılım
7 Eylül 2020
Mesajlar
73
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
R3 3100.
MSI B450M'a Pro Max.
Apacer panther 8 GB 3000MHz.
Galax 1650S.
James Donkey 240GB SSD.
Toplama bir PC dizdim. PC'yi açalı 3 gün oluyor. İlk BIOS güncelledim sonra Windows 10 kurdum ve driver güncellemelerini yaptım. PC'ye bir şey yüklemediğim ilk zamanlarda güzel bir şekilde çalışıyordu. Sonra GTA 5 indirmeye çalıştım Epic Games üzerinden ortalama bitmeye yakın monitör karardı fakat kapanmış şekilde değil bir ışıklar var çalışıyor fakat ne görüntü ne başka bir şey var.

PC'yi kapatıp actık daha sonra bir 1 2 dk PC'de dolaştıktan sonra sonra PC bir anda dondu bir tek mouse hareket ediyor ama hiçbir şeye tıklanmıyor. Sürekli böyle yaptı. Tek çare Windows'u tekrardan kurduk. Kurduktan sonra düzeldi fakat yine oyunu yüklerken aynı şey oldu. Bu böyle döngüye girdi. Donduktan uzun süre beklersem mavi ekran veriyor arada critical process died diye fakat minidump üzerinden baksamda minidump dosyası gözükmüyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
HD Tune üzerinden healt kısmında C4 realloceted Event count da warnin yazıyor ondan kaynakalanabilir mi fakat data kısmı 2 düşük değil mi?
 
Birde r3 3100 ile b450 a pro max ikisi uyumlumu. bu sorun bunlardan kaynaklanıyor olabilirmi pek bir bilgim yok. ona göre anakartı iade edebilirim.
Tüm parçalarınız uyumlu sıkıntı yok. Zaten B450 ile işlemciniz uymasa işlemci yuvaya oturmaz. Bu arada sistemi kendiniz mi topladınız? Ekran kartında da bir sorun olabilir.
 
Tüm parçalarınız uyumlu sıkıntı yok. Zaten B450 ile işlemciniz uymasa işlemci yuvaya oturmaz. Bu arada sistemi kendiniz mi topladınız? Ekran kartında da bir sorun olabilir.
Evet kendim topladım. Ekran kartında ne tarz bi sıkıntı olabilir yada herahangi bir test ile bunu bulabilirmiyim?
Bu sorun ssd den kaynaklanabilirmi acaba ? fakat dediğim gibi farenin hareket edipte pc nin donması ve bunu sıklıkla oyun yüklerken yüklenmesine yakın zamanlarda hatalar vermesi. Aklıma başka bişey getirmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı