R3 3100 ve GTX 1660S sistem nasıldır?

Hocam Intel için sanırım iyi bir sistem için "Z" sınıfı bir anakart almak gerek. Zaten Intel şu an Ryzen'e göre biraz daha pahalı ve Ryzen bana biraz daha F/P bir işlemci olarak görünüyor. Şu an zaten Intel bir laptop kullanıyorum ama eskidiği için yenilemek istiyorum. Intel gayet güzel bir marka ama Ryzen'e göre biraz pahalı.

Tavsiyen içi teşekkürler ama mATX anakartlara pek sıcak bakmıyorum ATX anakartlar daha nasıl desem bilemedim konforlu ve dayanıklı geliyor.

Haklısınız ama M.2 SSD ve yüksek MHz RAM kullanmayacaksanız, boşa para vermiş olacaksınız, yerine B450 S2H alarak daha güçlü bir ekran kartı alabiliyorsunuz.

ATX anakart fiyatlarina baktim ama pahali hepsi, boyut onemli degil bu arada.

Ben boyut için değil hocam ATX anakartlar daha güvenli ve konforlu geliyor bana o nedenle ATX anakart tercih ediyorum. Bir de hocam ben bir şey okudum AMD işlemci aldığım zaman oyunlarda performans RAM'a göre artabiliyormuş ancak Intel işlemcilerde Z serisi bir anakart alınmadığı zaman RAM'lardan ötürü performans düşüyormuş. Bu doğru mudur?

Ben boyut için değil hocam ATX anakartlar daha güvenli ve konforlu geliyor bana o nedenle ATX anakart tercih ediyorum. Bir de hocam ben bir şey okudum AMD işlemci aldığım zaman oyunlarda performans RAM'a göre artabiliyormuş ancak Intel işlemcilerde Z serisi bir anakart alınmadığı zaman RAM'lardan ötürü performans düşüyormuş. Bu doğru mudur?
Dogru ama Intel de ram hizlari AMD islemcilerinde ki kadar onemli degil yani yine bir performans dususu var ama AMD ye kiyasla daha az.

Dogru ama Intel'de RAM hizlari AMD islemcilerinde ki kadar onemli degil yani yine bir performans dususu var ama AMD'ye kiyasla daha az.

Hocam yani AMD'de RAM'lare göre artış ve Intel'de RAM'lara göre düşüş varsa mantıken performans açısından AMD sistem toplamak daha mantıklı.

Bu yorumumda "AMD işlemcilerde performansı OC yapmadan (RAM'lar ile) arttırabiliriz" demek istemiştim.

Hocam ben olsam takılmazdım ATX olmasına bugün için maximum oyun performansı isterseniz arkadaş çok güzel bir 10100f sistem toplamış gözünüz kapalı alabilirsiniz. Benim topladığım sistem ise biraz daha geleceğe dönük işlemcisi daha güçlü, SSD daha kaliteli, PSU daha kaliteli ama ekran kartı daha güçsüz haliyle oyun performansınız daha düşük olacaktır ama ileride daha rahat geliştirme yapabilirsiniz. Bence iki sistemden birini alın pişman olmazsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı