R3 3100 ve RX 5500XT sistem nasıldır?

2700X ve 200TL’ye soğutma. Cahiliz ama bu kadar da değil. Hatta cahil de değil. İlgi alanım değil.

İşlemcilerde ki nanometre değeri azaldıkça sıcaklık değerleri de aşağıya iner merak etmeyin. Yani ne kadar güçlü bir işlemciyse o kadar güçlü bir soğutma gerekmez sıvı soğutma vs takan kişiler render, yayın + oyun, ciddi overclocklar yaptıkları için sıvı soğutma takarlar bu da size bir bilgi olsun ;)

İşlemcilerde ki nanometre değeri azaldıkça sıcaklık değerleri de aşağıya iner merak etmeyin. Yani ne kadar güçlü bir işlemciyse o kadar güçlü bir soğutma gerekmez sıvı soğutma vs takan kişiler render, yayın + oyun, ciddi overclocklar yaptıkları için sıvı soğutma takarlar bu da size bir bilgi olsun ;)

Ben orada o fiyata sıvı soğutma olmasına şaşırmadım... Aman geçti bitti. Asıl konuya dönelim.
@Yahya Nuroğlu hocam siz kafanızdakini toplayın. Dediğim gibi mini ITX istiyorum ama zorda kalırsam ATX'de alabilirim.

Ya da onun yerine boru gibi bir soğutma alın. 3 fanlı 6 kanallı sıvı soğutma yaramaz ki. Sıvı soğutmanın stok fanlardan düşürdüğü derece sadece 5'ya da 4 ama 3 fanlı bir hava soğutma mis gibi. 6 borulu bir de 20 dereceye kadar düşüş yaşadım.

Misal i3 550 işlemci 32nm üretim teknolojisine sahip ve 73W çekiyor. i3 10100F 14nm ve 65W çekiyor. Oysa 10100F, i3 550'nin kaç katı gücünde.
Ben orada o fiyata sıvı soğutma olmasına şaşırmadım... Aman geçti bitti. Asıl konuya dönelim.
@Yahya Nuroğlu hocam siz kafanızdakini toplayın. Dediğim gibi mini ITX istiyorum ama zorda kalırsam ATX'de alabilirim.

Bence ATX alın. Her türlü ITX'den daha sağlıklı olur. İşlemci i5 10400F ve monitör de yukarıdaki olsa fiyatı 8582 TL oluyor. Daha hesaplı. Monitör konusunu iyi araştırmanızı tavsiye ederim zira monitörlerden pek anlamıyorum.

Konu gereksiz yere çok uzadı.

@WoLeRm Hocam ITX mi bir sistem istiyorsunuz yoksa ATX bir sistem mi? Net bir karar verin artık. ITX için size zaten PC topladık. ATX daha avantajlıdır ITX'e göre, ITX'in avantajı küçük olması.

Not: Ve net bir bütçe belirleyin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı