Çözüldü R3 3200U Ryzen Controller ile TDP arttırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba, birkaç gün önce R3 3200U ve Vega 3'e sahip bir laptop satın aldım. Valorant tarzı hafif oyunlarda test ettim kendisini. Kendisi oyunlarda ortalama 4.5-6W maksimum ise 7-8W çekiyor ve bu bana komik geldi, Valorant'ta bile tam akıcı değil bu nedenle.

U serisi bir işlemci olduğu için galiba AMD Ultra düşük güç tüketimi için bayağı kısmış bu işlemciyi sanırım. Şu an 60-65 derece arasında geziyor maksimum yük altında. Amacım minimum 12-15W dolaylarına çekmek kendisini Ryzen Controller ile, fazla bir merak içerisinde değilim. 25 veya daha yüksek TDP'ye çekmeyi siz önermiyorsanız düşünmüyorum. Bana Ryzen Controller ile yapılabilecek iyi bir değer fikri verebilir misiniz?

Ryzen Controller üzerinden Vega 3'e de öneri alabilirim. @Vio

Son düzenleme:
Çözüm
@Vio Hmm. Ben de 45W adaptör var, adaptörden mi diye sormak istemiştim.

@Vio @voici cest moz Hocalarım sorunun kaynağını çözdüm galiba. Kurmam gereken BIOS güncellemesini yoğun çaba sonucu bulabildim ve kurdum. Kurunca stok ayarlarda bile 25W görüyor işlemci şu an. Sağlıklı bir BIOS güncellemesinin ne kadar önemli olduğunu görmüş oldum.
@Abdullah7 HP cihazım. Kendi sitesinden manuel olarak indirdim.

@Vio Hocam şu an Valorant'ta 1x8 GB Single Channel RAM ile en düşük ayarlar 1024x768P çözünürlükte bile akıcılık yok. Sizce 4GB veya 8GB RAM alıp Dual Channel çalıştırdığım da sizde ki değerleri alır mıyım?

@Abdullah7 HP cihazım. Kendi sitesinden manuel olarak indirdim.

@Vio Hocam şu an Valorant'ta 1x8 GB Single Channel RAM ile en düşük ayarlar 1024x768P çözünürlükte bile akıcılık yok. Sizce 4GB veya 8GB RAM alıp Dual Channel çalıştırdığım da sizde ki değerleri alır mıyım?
Eskiden 1600X900'de 120 FPS alırken şimdi 900X600 gibi özel bir çözünürlükte 100 FPS alamıyorum. O yüzden net bir şey de söyleyemem.

Daha önceden fazla olmuyordu fakat herhangi bir Windows Update sonrası direkt olarak Radeon Software hata veriyordu. Şu an Update'lerin hepsini durdurdum. Durdurmazsam yine uyumluluk hatasını yiyeceğimi biliyorum çünkü.

Şu an çok olmaya başladı ama şu çökme muhabbeti. Chrome'da direkt siyah ekran verip ya düzeliyor ya da tamamen öyle kalıyor. DDU ile sürücü silip temiz kurulum yapacağım tekrar. Sorun devam ederse de yapabileceğim pek bir şeyim yok.

Şu an için AMD kartları silmiş durumdayım kafamdan.

Dostum o sorunun çözümü var donanıma en güncel sürücüyü kursa dahi belli bir zaman sonra kendisi silip eskiyi kuruyor Windows'a ait bir uygulama var sürücüyü seçip oto güncelleme devre dışı bırakıyorsun sorun böylelikle çözülmüş oluyor uygulamayı bulursam buraya yazacağım. Bu arada bu yaptığım işlem ile dolaşırken sürücülerin çöküp siyah ekran yeme sorunumda çözüldü şimdi tek sorunum thermal throttling sorunu onun için BIOS sürümünü modlamam gerek acaba F39 BIOS sürümünü nereden buldunuz cidden HP F38 sürümünü güncel olarak gösteriyor.

Dostum o sorunun çözümü var donanıma en güncel sürücüyü kursa dahi belli bir zaman sonra kendisi silip eskiyi kuruyor Windows'a ait bir uygulama var sürücüyü seçip oto güncelleme devre dışı bırakıyorsun sorun böylelikle çözülmüş oluyor uygulamayı bulursam buraya yazacağım. Bu arada bu yaptığım işlem ile dolaşırken sürücülerin çöküp siyah ekran yeme sorunumda çözüldü şimdi tek sorunum thermal throttling sorunu onun için BIOS sürümünü modlamam gerek acaba F39 BIOS sürümünü nereden buldunuz cidden HP F38 sürümünü güncel olarak gösteriyor.
hp db1096nt f40 bios kullaniyorum.

bahsettiğiniz olay şu :
Windows tuşu+r, oraya services.msc yazıyorsunuz. sonra windows update'i bulunca hizmeti durdurup, devre dışı yapıyorsunuz. sonra tamam a basip kapatıyorsunuz. bu gadar :)

Galiba bu uygulamaydı Wushowhide. ZIP dosyası olmalı forum aşağısında ne yapman gerektiği anlatılıyor sanırım

HP DB1096NT F40 BIOS kullanıyorum.

Bahsettiğiniz olay şu:
Windows tuşu+r, oraya services.msc yazıyorsunuz. Sonra Windows Update'i bulunca hizmeti durdurup, devre dışı yapıyorsunuz. Sonra tamam a basip kapatıyorsunuz. Bu gadar :)

Aynen bayağı basit bir çözüm imiş aslında 😀 benim de HP DB1070NT F38 kurulu AMD'nin sıkıntıları bitmek bilmiyor.

Galiba bu uygulamaydı Wushowhide. ZIP dosyası olmalı forum aşağısında ne yapman gerektiği anlatılıyor sanırım

Aynen bayağı basit bir çözüm imiş aslında 😀 benim de HP DB1070NT F38 kurulu AMD'nin sıkıntıları bitmek bilmiyor.

Bende de cimrilik yapiyor laptop :D
Crysis Remastered'da 600MHz GPU, 2.2GHz CPU calisiyor, cozemedim bir turlu. TDP falan ayarlayacagim muhtemelen.

TDP 25W falan yapiyorum 3.7 gibi oluyor sonra çakiliyor.

Benim cihazda bir tane bakır boru CPU ve GPU soğutuyor cidden HP'nin sogutma performansi aşırı kotu diyebilirim CPU 87 dereceyi gectigi itibaren 3.6 GHz'den 0.39 GHz sabitleniyor ve drop olusuyor BIOS veya Ryzen Controller ile de ayarlanmiyor ancak undervolt yapabiliyorum sicaklik limitini arttiramadim bir türlü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı