R5 1600 AF + RX 5700 XT sistem toplandı (oyun testleri)

BF5'te o işlemciyle 140 FPS ortalama pek zannetmiyorum. Ne Youtube'de gördüm ne başka bir yerde.
Şöyle bir test buldum internette. Sistem neredeyse aynı, sadece işlemci 2600 (aynı frekansa getirildiklerinde bir fark olmuyor) ve anakart Tomahawk. Yalnız iki test de Ultra ayarlarda yapılmış gibi görünüyor ama herhangi bir ayar kısılmış mı, onu bilmiyoruz. Aklıma takıldı bu mevzu, oyun diski de hazırken yarın denemek istiyorum. @Nisannn Kazasız, belasız, virüssüz gidip geldikten sonra bizi aydınlatırsan iyi olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Olması gereken bu zaten, bakarsan her oyunda neredeyse 10 FPS civarı fark var. CS:GO gibi oyunlarda ise bu fark iyice artıyor. 1600 AF 2060 (5600 XT)'a kadar biraz darboğazla besler. Eğer O.C yaparsan 4.0 GHz seviyesinde rahat besler fakat daha üstünde zorlanır. 5700 XT alıp 1600 AF almayın.

Hem o testte hem de @Nisannn `ın testinde 1-2 oyun hariç 6-7 FPS fark olmuş ve çoğu oyunda FPS 100`ün üzerinde. Bence yine de bu fark için 600TL (Kule soğutucu maliyetini katmıyorum çünkü hem iki işlemci hız aşırtılmış, hem stok halde bile 3600`e stok soğutucu yetersiz gelebiliyor.) daha fazla vermem sadece oyun oynayacaksam. CS:GO günümüz sistemlerini karşılaştırılabilecek bir oyun değil bence.

Bu fiyata nasıl topladın hocam yav, bende R5 1600 ad XFX 5600XT toplamak istiyorum darboğaz olur mu 3.8 GHz falan yapsam stock fan ile? Bende de bütçe o kadar ama kasayı bile alamıyorum dandik alacağım gibi.
R5 1600 AF 5500 ve 1660S'ten sonrasında darboğaza başlıyor, hiç almayın derim.

1600AF ile darboğaz yapmaması ilginç. Ne kadar Overclockladınız? 4GHz ile bile zor darboğaz yapmaması. 3600 kesinlikle daha iyi bir tercih olurdu.

Bu test CPU testi olmamış ki. Resmen GPU testi olmuş. Baksana hocam 3600 neredeyse her oyunda %95 üzeri kullanım seyrediyor. Battlefield 5 testi de pek olmamış diyebilirim. O harita bomboş harita. Rotterdam gibi bir yerde test edilse fark daha fazla açılabilir. Hiç güven vermiyor açıkçası bu tarz kaynaklar.

R5 1600 AF 5500 ve 1660S'ten sonrasında darboğaza başlıyor, hiç almayın derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 1600AF'nin beslemesi garip geldi. En düşük R5 3600X öneriliyor, darboğaz olmaması için. R5 1600AF OC ile bile zor besler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…