real gamer onur
Picopat
RAM eklerseniz +30 FPS fark olacaktır.
Ama hocam adamın topladıgı sistem daha düşük benimkinden daha iyi alıyor ya cıldıracağım onda da 8 GB var.
RAM eklerseniz +30 FPS fark olacaktır.
Aynı şartlarda test etmek lazım. Söylediğiniz oyunların güncellemeleri bile FPS değerlerini değiştiriyor. Yani YouTube'da izlediğiniz çoğu video ile aynı zamanda test etmiyorsunuz. Aynı şartlarda (aynı harita, aynı ayarlar vs.), aynı işletim sistemi ve aynı oyun sürümü ile deneyimlemek gerekir.Ama hocam adamın topladıgı sistem daha düşük benimkinden daha iyi alıyor ya cıldıracağım onda da 8 GB var.
2.5 sene öncenin CS:GO'su O, karşılaştırma yapmak için son aylarda çıkan testlere bakmak lazım. Rekabetçi oyunlara sürekli yeni şeyler ekleniyor ve birçoğu performansa etki ediyor.
Ekran kartı GTX serisinin en güncel tarafındaki giriş seviyesi bir kart. İşlemci de F/P olarak geçen cinsten. Yüksek grafikli oyunlarda düşük-orta ayarlarda akıcı sonuç verir. Rekabetçi oyunların çoğunda, yine rekabetçi ayarlarda çift kanal RAM ile 144 FPS üstü mümkün olur. Ben de benzer bir sistem kullanıyorum ve bu sistemler günümüz için oyunculukta "giriş seviyesi" sayılır.
Hangi monitörü kullanıyorsun, 240Hz bir monitöre sahip değilsen bu harcamaya hiç gerek yok. Eğer sahipsen işlemciyi yükseltmeyi düşünebilirsin. Forumda çok denk geldiğim bir şey var. Herkes 300-500 FPS almak istiyor. 144 Hz bir ekranın ve o civarda bir FPS'in varsa rekabetçi olmak gayet rahat. Valorant oynadığımız arkadaş ekibinde aramızdaki en iyi arkadaş, 60 Hz ekranda ve ortalama 100 FPS ile oynuyor. Kalan herkes 144-165Hz arası ekranlar ve 150 FPS üstü ortama ile oynuyor. Buna rağmen oyunun en iyisi hep sistemi en düşük olan arkadaş. Yani profesyonel değilsen 144Hz ve o civarı FPS gayet yeterli. Oyunların keyfini çıkarmak yerine benim neden şu kadar FPS'im yok diye kendini yıpratmak gerekli değil sanki. Yüksek Hz bir ekranın da varsa şimdilik çift kanal RAM yapmak bence yeterli gelir.
Bu sistemle Valorant oyun içi değerleri mi bu şekilde yoksa alıştırma modunda mı sonuca baktın? Alıştırma modu oyun içinde alabileceğin değerin çok üstünü veriyor.
Biraz daha iyi bir işlemci, daha iyi bir ekran kartı ve çift kanal RAM ile bile o ortalama geçerli değil. Aşağıdaki videoyu izlersen yer yer 80 FPS'lere düştüğünü, ortalama 120 FPS gibi bir değer verdiğini görürsün.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.