R5 1600 Sistem BF1 Anlık Takılma Problemi

Pissinsan

Kilopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 5 1600 -
MSI 1060 Gaming X -
GSkill Flare X 3200 Mhz RAM S
amsung 960 Evo M2 SSD -
Evga 550W G3 PSU -
Win 10 Pro sisteme sahibim.

Sürücüler ve BIOS güncel.
Battlefield 1 oynarken oyundan atıyordu. Bellek frekanslarını 3200'den 2600'e düşürünce oyunun kapanma problemi son buldu.
Lakin başka bir problemim var. Oyunda anlık olarak takılmalar yaşıyorum. FPS'de herhangi bir düşüş olmuyor, sadece CPU anlık olarak yükseliyor ve kasılmalar oluyor.

Sıcaklık değerlerim normal, arkaplanda herhangi bir program vs. çalışmıyor. Sistem daha 1 haftalık, virüs ya da zararlı herhangi bir yazılımın bulaştığını sanmıyorum.
Bu kasılmalar sadece BF1'de meydana geliyor. CSGO ya da LoL'de gözlemlemedim.
İnternette araştırıp oyun içinde bir kaç komut denedim.
" RenderDevice.RenderAheadLimit x " komutu kullanandığımda " 0 " değerinde kasılmalar var. " 2, 3, 4 " değerlerini girdiğimde farklı tepkiler alıyorum.

Mesela " 4 " ile oynadığımda daha az kasılma oluyor ve stabil çalışıyor gibi. Azalıyor ama bitmiyor maalesef.
Oyun içi değerler, kasılma ve stabil çalışma görüntüleri aşağıdaki gibidir.

1.jpg
2.jpg
3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Fps değerlerini haritadaki kişi sayısınada bakarak söyleyebilirmisin az kişi olduğunda hiç takılmıyorsa, arttıktan sonra işlemciyi zorluyo gibime geliyor. i5 7500 kullandığımdan biliyorum BF1'de 64 kişi olduğunda 40 kişi ile aldığım fps arasında fark var.

RAM miktarını belirtmemişsin. B1 oyununda 8GB RAM yetersiz geliyor, eğer 16GB kullanmıyorsan güncellemeni öneririm.

2x8 kullanıyorum.

Fps değerlerini haritadaki kişi sayısınada bakarak söyleyebilirmisin az kişi olduğunda hiç takılmıyorsa, arttıktan sonra işlemciyi zorluyo gibime geliyor. i5 7500 kullandığımdan biliyorum BF1'de 64 kişi olduğunda 40 kişi ile aldığım fps arasında fark var.

Kişi sayısı durumu değiştirmiyor. Fps olarak zaten bir sıkıntım yok. Kişi sayısına bağlı olarak fps düşüşü yaşamıyorum.
Tüm haritalarda takılmalar yaşıyorum anlık olarak.

Sorun güncel.
İşlemci oyunda kaç Mhz'de çalışması gerekiyor ? Afterburner ile Cpu Clock göster dediğimde 2800 Mhz olarak gösteriyor her çekirdeği. Ve artmıyor oyun esnasında.
Bu durumda bir gariplik yok mu ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı