R5 1600 sistemde anlık donmalar

Teriblephoenix

Hectopat
Katılım
13 Ağustos 2015
Mesajlar
147
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar değerli forum kullanıcıları.

Bilgisayarımda bilinmez bir nedenden ötürü anlık donma ve takılmalar yaşıyorum. Bir anda her şey kare kare gelmeye başlıyor. Örneğin bunu yazareken bile yaşıyorum kelimesini yazıp nokta koymaya çalışırken bile bu oldu. Ortalama 1 saniye gibi bir donma eğer işlem yapmaya devam edersem bir tık daha uzuyor ama donma kare kare olmaya başlıyor gibi tuhaf bir durum söz konusu.

Bilgisayarımda;
Ryzen 1600.
ASUS 1050 Ti.
16 GB 3000 MHz RAM.
500 GB Evo 970.
1 TB Seagate baracuda.
1 TB Seagate normal.

Bu şikayetler mevcut bilgisayar özellikleri de fena değil. Oyunlarda bunu yaşasa anlayabilirim ama Windows üzerinde bunu yaşıyorum çok ilginçtir ki. Bu arada orijinal Vatan Bilgisayar'dan alınmış Key ile kullanıyorum bilgisayarı ve herhangi bir crackli oyun vs kullanmıyorum tamamen orijinal sistemin içindeki yazılımlar. Ayrıca antivirüs programı olarak da Defender kullanıyorum ve görev yöneticisinden malware işlemine baktım ve anormal bir değer görmüyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Eset indirip sistemi tarayabilirsin veya USB'den sıfırdan windows kurabilirsiniz. Bunların hiçbiri bir işe yaramazsa sisteme hasar gelmiş de olabilir.
 
Sisteminde Takılma donma gibi sorunlar önceden HDD kaynaklı oluyordu genelde. Şuan gelineş teknoloji ile ssd'ler büyük oranla bunun önüne geçti. Artık bu gibi sorunlarda İşlemcinded şüphelenme gerekiryor. Bir işlemcinin bozulması zor evet. Lakin üretim kaynaklı sorun olabiliyor. Bilginize.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı