R5 1600 sistemde işlemci ve RAM değişmeli mi?

Wattie

Femtopat
Katılım
21 Şubat 2021
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyun ve yayın sırasında ufak donmalar hariç bir sıkıntım yok ama sistemimi geliştirmek ve bu hataları sıfıra indirmek için bir işlemci ve RAM ile sorunu çözmeli miyim yoksa anakartı da değiştirmeliyim? Yayın yapıp deneyim sahibi olan ve sistemler hakkında bilgi birikim sahibi arkadaşların görüşleri benim için çok değerli olacağından değerli görüşlerinizi eksik etmezseniz çok sevinirim.

18115F63-42F6-4BDC-9234-C106FEEE1A21.jpeg
 
Oyun için Ryzen 3 3100 daha iyi olur ve 16 GB RAM yaparsanız performansı gözle görülür derecede arttırır.
 
RAM ve İşlemciyi satıp 3000MHz üstü 2x8 ram alıp işlemciyi Ryzen 5 3600 ya da Ryzen 7 3700'e yükseltip, eli yüzü düzgün bir kule tipi soğutucu ve hava akışı güzel bir kasa ile düzgün bir güç kaynağı alabilirsiniz.
 
benim eski sistemimle çok benzer bir sistem, halen aynı anakartı kullanmaktayım , 3700x ile.
Düşük bütçeden yüksek bütçeye doğru önem sıralaması bence şu şekilde;
1) Ramları 3000 veya 3200 mhz 8*2 16GB yapmak ; performans artışını bariz görürsünüz.
2) 250-400 tl bandında kule soğutucusu alıp overclock yapmak; anakartınız overclock için gayet iyi performans veriyor. fakat belki psu yüzünden kısıtlı overclock yapabilirsiniz, denemek lazım
.
3) Kasa ve PSU yu değiştirmek, bunu bütçenize göre ne kadar iyi alabilirseniz o kadar faydalı olur çünkü sistemi değiştirseniz bile iyi bir kasa ve güç kaynağı uzun yıllar kullanılabillir.
4) işlemci değişimi ; yukarıdakileri yaptıktan sonra eğer performans sizi mutlu etmezse işlemciyi de güncelleyebilirsiniz. Yukarıdaki harcamalarınız yeni sistem için de geçerli olacağından bir kaybınız olmamakta.
 
2) 250-400 tl bandında kule soğutucusu alıp overclock yapmak; anakartınız overclock için gayet iyi performans veriyor. fakat belki psu yüzünden kısıtlı overclock yapabilirsiniz, denemek lazım
Ama arkadaşın da dediği gibi işlemciye fazladan para vermek yerine güzel bir soğutucu ile overclock yapmak da ucuz yollu bir alternatif olabilir.
 
Konuyu açıp öneri verirsen sevinirim.
PSU kalitesiz, değişmesi sistem için iyi olur.
SSD sorun çıkartıyor ise değişebilirsin. Eğer yavaşlık donma vs yoksa sıkıntı yok.
RAM frekansı düşük ve yayın açmak için yetersiz. 16 GB olmalı.
İşlemci yeterli olur ama değişirsen çok daha iyi performans alırsın.
Bir de kasa çok kötü. Berbat bir kasa.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı