R5 1600 ve RX580 sistem LOL'de düşük FPS sorunu

Claycon

Hectopat
Aşağıdaki sistemim LOL'de en yüksek ayarlarda ortalama 85-90 FPS'e düşmekte. Genel olarak ise 110-150 FPS arasında gidip gelmekte. Radeon arayüzünden baktığımda LOL için ortalama 85.2 FPS, performans olarak sınırda yazıyor. İnternet üzerindeki testlere göre sistemimin minimum 150 FPS alması gerektiğini gördüm. FPS'i düzeltmek için ne yapmam gerekiyor?

-MSI RX580 Armor 8GB OC
-Ryzen 5 1600
-Corsair Vengeance 8GB 3000MHz
-Thermaltake V200 TG
-Thermaltake 600W 80+ PSU
-Toshiba OCZ TR200 480GB SSD
-MSI B450M PRO-VDH PLUS
-MSI Clutch GM 50
-Corsair K68 Red
-JamesDonkey 712
-SteelSeries Qck M
-AOC C24G1 24"

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum öncelikle aldığın değerler düşük. Fakat bu değerlere göre hareket ederek sana tavsiye veremeyiz. Mümkünse oyun içi GPU kullanımı, CPU kullanımı vesaire değerleri görebileceğimiz MSI Afterburner ile bize ekran görüntüsü yolla. Ayriyeten LoL ve CS:GO tarzı oyunlar için işlemci daha önemli. Yine de aldığın değerler düşük elbette. Sen dediğimi yapıp ekran görüntüsü yolla. Ona göre hareket edelim :) .

Ekran çözünürlüğüm HD olarak ayarlı monitörüm 2K desteklemiyor zaten. Chipset sürücüm en günceli, güç planım denetim masasındakine göre AMD Ryzen Balanced olarak ayarlı. Geçen gün nihai moda almıştım ama sanki FPS'im Ryzen modundayken daha iyiydi gibi geldi ben de eski haline aldım.

Bilgisayarımda sadece LoL yüklü, CS:GO vs. oynamıyorum. MSI Afterburner'ı biraz kullanmayı biliyorum ama ekran görüntüsünü hangi program ile almam gerekiyor? Ayrıca işlemcim de CPU-Z'de yazana göre 14NM maalesef :( Radeon arayüzündeki ortalama LoL FPS'imi ve ayarlarımı da resim olarak eklemeye çalışacağım.

Afterburner ile oyun içerisindeki değerlerin ekran görüntülerini aldım. Bugün gelen güncellemeden sonra FPS'im biraz iyileşmiş gibi gözüküyor ama hâlâ düşük gibi hissediyorum. Basit bir fight'ta 90 civarına düşebiliyor, base'de ya da koridora giderken 150 seviyesinde dolaşıyor.

Dosya Ekleri

• Radeon.png
    Radeon.png
    104,7 KB · Görüntüleme: 105
  • FPS.png
    FPS.png
    827,6 KB · Görüntüleme: 104
  • FPS1.png
    FPS1.png
    958,9 KB · Görüntüleme: 85
  • FPS2.png
    FPS2.png
    907 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD VSR ayarını açtığım ve çözünürlüğü 2K yaptığım takdirde FPS kaybı ve görüntüde bozulma yaşadım bende VSR'ı kapatıp HD çözünürlüğe geri dönmek durumunda kaldım. Güç seçeneğini ise Balanced'dan High moda aldım. DDU ile Ekran Kartı sürücüsü silinip güncel sürümünü tekrar kurduğumda FPS'imde biraz düzelme oldu.(fight sırasında 100 FPS civarında, base'de ya da koridora giderken 120-170 FPS arasında)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı