R5 2600 hız aşırtma nasıl yapılır?

İşlemci kullanımı %100 ayrıca sıcaklık 68 di en son gördüğüm

Ayrıca 4.1 bana zaten çok fazla 3.9 da sabit çalışsın az voltaj çeksin ve kapanmasın başka birşey istemiyorum.
O zaman 3.9 yapıp voltajı 1.3 dene. Senin default ayarlarında voltaj AIDA64'e göre max 1.29 gibi bir şey çekmiş. Bunu dene bakalım. Underwolt da yapabiliriz istiyorsan eğer bu şekilde. Ama bu sadece işlemcinin daha serin çalışmasına yarar. Senin zaten sıcaklıkların normaldi. İşlemcinde yük altındayken o frekans hızlarına çıkmış :)
 
3900 yapıp 1.3 yaptım şuan testi başlattım

Şuan sorun görünmüyor 2 buçuk dakikadır 66 derece oldu işlemci kullanım %100
Tamam bu şekilde all core statik olarak çalışacaktır. Şimdi AIDA64 açık kalmayı sürdürsün, ve voltajı yavaş yavaş düşür. İlk örneği vereyim. 1.3'den 1.290 1.280 gibi git gidebildiğin kadar.
 
Yukarıda yazdım. Sen underwolt istedin. Çünkü senin işlemcinin zaten default boost frekans hızı 3.9 sen de bunu istedin :D Hız aşırma istiyorsan en azından all core 4.1Ghz olmalı mesela. Ama voltaj bi tık fazla olacaktır. Bu da default sıcaklık değerlerinin biraz üzerine çıkabilirsin demektir.

Test açık mı kalsın ?
Evet.
 
Kapanana kadar mı yapacağım bu underwolt işlemini?
Aynen 🙃 Tabii kapanmadığı içinde stabil olacak değil. Frekans için voltaj yetmediği zaman sadece kapanma sorunu yapmıyor. İşlemci frekans drop yeme olayları var. Bunlara sonra bakacağız. Ama benim tahminimce 1.24 1.23 den sonra kapanabilir, sorunlar olmaya başlayabilir. Hadi bakalım...
 
@Quarit hocam size saygılarımı sunuyorum. Konuyu takip ediyorum bilginiz ve cevaplama hızınıza hayranım. Bende 2600 üme OC yaparsam bu konuya bakacağım :)
Estağfurullah dostum. Ben de işte kendi deneyimlerime dayanarak elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Paylaşım güzeldir. OC yapma fikrin olursa yeni bir konu açıp beni etiketleyebilirsin. Sıcaklıklar önemli. Anakart da önemli. Görüşmek üzere dostum <3 Teşekkür ederim.

Ryzen masterdan CPU voltajı 1.25 yaptım ve hala çalışıyor sıcaklık 67-68 derecede sabitlendi
Voltajı direkt 1.22 yapar mısın.
 

Geri
Yukarı