R5 2600 işlemci hız aşırtma nasıl yapılır?

Size değer versem yanlış olur, bence mantığını anlatayım siz deneyin.
BIOS'a girin, F7 basın, ardından da Ai Tweaker tarzı bir menü göreceksiniz.
Orada çıkmak istediğiniz frekansı yazın. Örnek: 4.0 için 40.00 yazacaksınız.
Ardından VDDR Cpu Voltage kısmını Offset Mode olarak ayarlayın, altından çıkan menüyü artı yapın ve en al kısıma inin, orada yapacağınız her işlem 1.1V üstüne eklenecektir. Örneğin: 0.1000 yaparsanız 1.2V olur. Siz çıkmak istediğiniz frekansı yazın, sonrasında 1.35V'dan başlayın denemeye, sonra da yavaş yavaş düşersiniz. Örneğin 4.1GHz için 1.375V deneyebilirsiniz. Bu biraz extreme OC olur, 4.0GHz 1.3V civarı bir değer yetecektir size.
Bu işlemi yaptıktan sonra AIDA 64 yazılımını bilgisayarınıza kurup araçlar kısmından sistem kararlılık testine gelin. Sadece Stress FPU ticki seçili iken 5 dakika test edip sonuçları paylaşın lütfen.
 
Size değer versem yanlış olur, bence mantığını anlatayım siz deneyin.
BIOS'a girin, F7 basın, ardından da AI tweaker tarzı bir menü göreceksiniz.
Orada çıkmak istediğiniz frekansı yazın. Örnek: 4.0 için 40.00 yazacaksınız.
Ardından vddr CPU voltage kısmını offset mode olarak ayarlayın, altından çıkan menüyü artı yapın ve en al kısma inin, orada yapacağınız her işlem 1.1v üstüne eklenecektir. Örneğin: 0.1000 yaparsanız 1.2v olur. Siz çıkmak istediğiniz frekansı yazın, sonrasında 1.35V'dan başlayın denemeye, sonra da yavaş yavaş düşersiniz. Örneğin 4.1GHz için 1.375v deneyebilirsiniz. Bu biraz Extreme OC olur, 4.0GHz 1.3v civarı bir değer yetecektir size.
Bu işlemi yaptıktan sonra AIDA 64 yazılımını bilgisayarınıza kurup araçlar kısmından sistem kararlılık testine gelin. Sadece stress fpu ticki seçili iken 5 dakika test edip sonuçları paylaşın lütfen.

Şu an iş yerindeyim ama eve gidince hemen yapacağım ve sonuçları paylaşacağım ayrıca bir soru sormak istiyorum şu an işlemcim 3.85GHz ile çalışıyor bu işlemcinin stok değerlerimi yoksa normalde 3.4GHz ile mi çalışmakta.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı