R5 2600 sistemde CPU overheating alert please ensure the CPU cooler is firmly attached to CPU" hata

Hay aksi

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
ssd
Ekran kartı
1660 super
İşlemci
ryzen 5 2600
CPU overheating alert please ensure the CPU cooler is firmly attached hatası alıyorum. Kasa tıd tıd sesi çıkarıp mavi ekran veriyor. Sıcaklık normaldeyken (boştayken) bile 60'ın altına düşmüyor 85leri görüyor işlemciye baktık sorun yoktu. Fan yapışıktı şimdi temizlemek için çıkardık fanı tekrar takacağız ama çözüleceğini sanmıyoruz. Bbir sorun yoktu 1.5 yıl sonra oldu da bu duruma nasıl geldi aniden. Anlamadık, ne yapabiliriz? İşlemci Ryzen 5 2600.

Dosya Ekleri

• 1657643261570.png
    1657643261570.png
    181,8 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleme:
Havalar ısındı evinizde sıcaklık çoğaldıysa sıcaklık değerleride artar şayet masaüstü PC ise yan kapağı açın açık tutun ve ekstradan bir fan koyun işlemciniz macunlu olsun, ve fanlarınızın çalıştığını kontrol edin, piyasada ufak masaüstü fanlar var ondan bir tane alın tavsiyem ebn adaptörlü 12 Volt'luk fan koydum ayrıca eski bilgsayardan çıkma fan taktım masaüstü PC'me 3 fan çalışıyor bazen de oda pervanesini ayaklı önüne koyuyorum, malum güneyde çok sıcak kıyılarda ben bile scaktan bunalıyorum 😁

Termal macun sürmedik. Kasa hazır gelmişti ama şimdi açtığımızda sürülmüş olarak vardı. 1.5 yıl geçti.

8 ayveya 9 ay sonra yenilemeniz gerekir ayrıca dandik bir macun olmamalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı