R5 2600 sistemde durduk yere görüntü gidiyor

Vykwarus

Kilopat
Makaleler
1
Merhabalar, CoD Modern Warfare 2019 gibi hem işlemciye hem de ekran kartına yük bindiren oyunlarda ve özellikle CPU bazlı render uygulamalarda ekran gitme sorunu yaşıyorum.
-Ryzen 5 2600 (stock soğutucu)
-Gigabyte Aorus B450 PRO anakart.
-XPG 2x8 3000 MHz RAM.
-Gigabyte RX 5700XT ekran kartı.
Bu durum bazen oluyor ve bazen olmuyor. Yayın yaptığımda 5 6 saatlik maratonlarda bu durum yaşanmadı. Fakat çok rastgele yaşıyorum. Olduğu zaman ise anakart üzerinde CPU ve DRAM hata LED'leri kırmızı yanıp sönüyor. Bu sırada işlemci sıcaklığı 80 ve VRM sıcaklıkları 95'i buluyor. Tahminimce stock soğutucunun yapısı gereği tüm ısıyı etrafında bulanan bileşenlere (VRM soğutma bloğu ve RAM'ler) dağıttığı için bu durum oluyor fakat emin değilim. Başka bir sebepten midir? Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

PSU nedir ve kasa fan adetini söyleyebilir misiniz? Bu arada RX 5700XT'de Ryzen 2600'de güzel ısınan bileşenler ve stok soğutucu dediğiniz gibi bütün bileşenlerin ısısına etki ediyor maalesef. Ben Arctic 34'e geçtikten sonra ekran kartı sıcaklığım 6-7 derece fark etti.

PSU nedir ve kasa fan adetini söyleyebilir misiniz? Bu arada RX 5700XT'de Ryzen 2600'de güzel ısınan bileşenler ve stok soğutucu dediğiniz gibi bütün bileşenlerin ısısına etki ediyor maalesef. Ben Arctic 34'e geçtikten sonra ekran kartı sıcaklığım 6-7 derece fark etti.
Güç kaynağım FSP'nin 600w 80+ Bronze sertifikalı. Piriz ölçümü yaptığımda tüm sistem stress testinde iken 440w güç tüketimi gördüm maksimum değer olarak.
Kasa Dark N10 Pro modeli ve 3 FAN'a sahip. RPM değerleri 1100 max ulaşıyorlar ve hava basınçları çok kötü. İçeride çok fazla ısı birikiyor ve tahliye edilemediğinden eminim. Onun için yeni Corsair FAN'lar sipariş verdim. İlerleyen zamanda da sıvı soğutmaya geçmeyi planlıyorum.

Hocam Ryzen işlemcilerde egzoz fan çok önemli oraya güzel bir fan takarsanız ciddi fayda görürsünüz Arctic p12 PWM fanlar bu konuda çok iyi iş görüyor sipariş vermeseydiniz onu önerecektim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı