R5 2600 ve GTX 1660 Ti vs Ryzen 5 2600 ve RX 570 Sistem Karşılaştırması

Kasayı Frisby falan yapmayın. Daha çok para verip Fsp'den daha kalitesiz bir şey alacaksınız. Bütçenizi tam belirtmediğiniz için net yardım edemiyorum. 4500TL verebilecekseniz SSD'yi Toshiba'nın 240lığını seçip HDD ekleyin 1TB. Yok çıkamayacaksanız Orion 2690 [Yavuz Selim] | R5 2600 SAPPHIRE Nitro+ RX 590 8G G5 SE 8GB DDR4 240GB SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com alıp SSD'yi yine Toshiba yapın. 3788TL oluyor. Bir 8GB daha RAM eklemek size kalmış. 16GB standart oldu artık.

Kasa zaten belli halde güç kaynağının ne olduğu görünmüyor ve FSP olduğunu belirtmemişler bile Corsair VS550 kullanılıyor PSU olarak.
PSU'yu göremiyorum. VS550 inanın Frisby'nin 80+ bilme kaç w PSU'sundan çok daha iyidir. Sitede hangi kasada ne olduğu belli olmadığı için şunları söyleyeyim:
- İçinde Cooler Master, Corsair, FSP, High Power gibi markalar dışında PSU olan kasaları almayın.
- Kasalarda bunlar varsa bile marka Rampage, Frisby, Gamepower, Gamebooster ise almayın.

200TL gözden çıkarıp Frisby almayı düşünüyorsanız Corsair Carbide Spec Delta çok daha mantıklı bir seçenek olacaktır sizin için.

PSU'yu göremiyorum. VS550 inanın Frisby'nin 80+ bilme kaç w PSU'sundan çok daha iyidir. Sitede hangi kasada ne olduğu belli olmadığı için şunları söyleyeyim:
- İçinde Cooler Master, Corsair, FSP, High Power gibi markalar dışında PSU olan kasaları almayın.
- Kasalarda bunlar varsa bile marka Rampage, Frisby, Gamepower, Gamebooster ise almayın.

200TL gözden çıkarıp Frisby almayı düşünüyorsanız Corsair Carbide Spec Delta çok daha mantıklı bir seçenek olacaktır sizin için.
Şu iki sistem arasında ne gibi bir fark var sadece ssd mi ? Ve çok önemli mi bu fark ikisi arasında seçim yapmam adına. Bir şey daha eklemek istiyorum 16gb 2 çekirdekli 2x8 bellek mi daha iyi olur yoksa 2 tane 1x8 mi ?

Evet aradaki fark sadece birinde SSD var birinde HDD. Sistemi nasıl kullandığınıza bağlı. Eğer yakın zamanda bir miktar para toplayamayacaksanız 250TL kadar HDD olanı alın. Çünkü 240GB kimse için yeterli olmaz sanırım. Baktınız kısa sürede yine paranız çıkacak biraz SSD'yi Toshiba'nın 240 GB'lığı yapın(Adata'nın bu modellerinde kronik sorun var). Ondan sonra da 1-2 aya HDD alır yolunuza devam edersiniz. Bir süre sonra da aynı modelden bir 8GB RAM koyarsınız tekrar uğraşmazsınız.

Evet aradaki fark sadece birinde SSD var birinde HDD. Sistemi nasıl kullandığınıza bağlı. Eğer yakın zamanda bir miktar para toplayamayacaksanız 250TL kadar HDD olanı alın. Çünkü 240GB kimse için yeterli olmaz sanırım. Baktınız kısa sürede yine paranız çıkacak biraz SSD'yi Toshiba'nın 240 GB'lığı yapın(Adata'nın bu modellerinde kronik sorun var). Ondan sonra da 1-2 aya HDD alır yolunuza devam edersiniz. Bir süre sonra da aynı modelden bir 8GB RAM koyarsınız tekrar uğraşmazsınız.
Öyleyse sanırım Hyptonic 2680 önceliğim olacak ve 16gb çift çekirdekli bellek 2x8 . HDD
Seagate Barracuda 1TB 3.5 olması daha iyi gibi. Uzun bir süre dönüş yapmayacağım gibi tekrar bilgisayar için :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı